16 octombrie – Ziua mondiala a alimentatiei

Adunarea Generala ONU a decis, in 1980, marcarea Zilei mondiale a alimentatiei, considerand ca ‘alimentatia este o nevoie fundamentala a omului si o conditie necesara supravietuirii si prosperitatii fiintei umane’. Astfel, in fiecare an, la 16 octombrie, Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) sarbatoreste Ziua mondiala a alimentatiei, aceasta fiind ziua infiintarii FAO…

Citește mai departe

Schimbarile climatice vor determina cresterea preturilor la produsele alimentare

Preturile la alimentele de baza s-ar putea dubla in urmatorii 20 de ani, in raport cu 2010, din cauza schimbarilor climatice si multiplicarii fenomenelor extreme, insotite de secete, inundatii si uragane. Intr-un raport publicat miercuri, organizatia Oxfam considera ca efectele incalzirii climatice sunt „subestimate” fiindca „schimbarile evolutiei lente a temperaturilor medii si schemele de precipitatii”,…

Citește mai departe

Intreruperea imperecherii tantarilor poate distruge malaria

Cercetatorii britanici sunt de parere ca studierea indeaproape a vietii sexuale a tantarilor ar putea ajuta la oprirea raspandirii malariei, informeaza Reuters. Studiul unor specii de tantari care sunt responsabili de transmiterea malariei in Africa arata ca intreruperea actului sexual ar putea duce la disparitia lor, intrucat se imperecheaza o singura data pe an. Cercetatorii…

Citește mai departe

Agricultura Africii, afectata de incalzire

Pana in anul 2050, temperaturile vor creste atat de mult si de repede sub efectul schimbarilor climatice, incat Africa Subsahariana nu va putea sa isi adapteze practicile agricole la aceste conditii, dupa cum se arata intr-un studiu realizat de Universitatea Stanford din California si de Global Crop Diversity Trust din Roma si publicat in revista…

Citește mai departe