Renuntarea la coloranti

Incepand cu ianuarie 2009, produca-torii de alimente din Marea Britanie vor trebui sa renunte voluntar sa foloseasca sase dintre colorantii alimentari, produsi pe baza de azot. Acestia sunt E110 galben portocaliu, E104 galben de chinolina, E122 azorubina, E129 rosu allura, E102 tartrazina, E124 rosu ponceau 4R. Pentru a le usura viata consumatorilor, Agentia pentru Standarde…

Citește mai departe

Marea Britanie in lupta pentru eliminarea colorantilor de sinteza

Marea Britanie face primul pas spre eliminarea colorantilor azoici chimici de sinteza. Guvernul a fost de acord cu propunerea Agentiei pentru Standarde Alimentare de a sista in mod voluntar utilizarea aditivilor E102 tartrazina, E104 galben de chinolina, E110 galben portocaliu (sunset yelllow), E122 carmoizina (azorubina), E124 rosu ponceau 4R si E129 rosu allura. Cercetatori de…

Citește mai departe

Algele marine si sarea

Granulele provenite de la algele marine ar putea reprezenta o solutie pentru inlocuirea sarii din produsele procesate, fara a afecta conditiile de pastrare a acestora pe rafturi sau gustul alimentului, conform unui nou proiect initiat de cercetatorii de la Universitatea Sheffield Hallam din Marea Britanie. Oamenii de stiinta, care lucreaza in colaborare cu Seagreens, o…

Citește mai departe

PERICOL DE CONTAMINARE

Agentia pentru Standarde Alimentare din Marea Britanie (FSA) face apel la companiile din industria alimentara sa se asigure ca orezul importat din China si utilizat in Regat nu este contaminat cu bacteria GM Bt63. Un purtator de cuvint al FSA a declarat ca producatorii utilizeaza orezul pe propria raspundere si ca nu exista pericolul infectarii…

Citește mai departe