Proiect de milioane de euro pentru conservarea ecosistemelor in Parcul Natural Portile de Fier

Administratia Parcului Natural Portile de Fier a semnat recent cu parteneri norvegieni contractul de finantare a unui proiect privind conservarea ecosistemelor de padure si zone umede, in valoare de 1,9 milioane euro, a declarat directorul ariei protejate, Marian Jiplea. Principalele activitati care se vor desfasura in cadrul proiectului vizeaza implementarea unor masuri de combatere a…

Citește mai departe

Attila Korodi discuta despre practicile agricole si protectia mediului la Conferinta Agricultura si Mediul

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a participat marti, 27 mai 2014, la Conferinta „Agricultura si mediul — Agricultura si protectia mediului in Europa Centrala si de Est: contributia acestora la cresterea economica si ocuparea fortei de munca”. Evenimentul a fost organizat de Comisia Agricultura si Mediu a Ligii Europene pentru Cooperare Economica (ELEC), cu…

Citește mai departe
Agricultura ecologic?, marea câ?tig?toare a noii Politici Agricole Comune

Suprafetele exploatate in sistem ecologic vor creste, la nivelul Prahovei, cu 550 de hectare

In perioada 13 – 16 februarie 2013, orasul german Nurnberg gazduieste cel mai mare targ european destinat agriculturii ecologice – denumit BIOFACH, la care va participa si Romania. Mai exact, este vorba despre 55 de firme expozante specializate in fabricarea de produse ecologice – destinate atat consumului intern, cat si pietei externe – majoritatea fiind…

Citește mai departe

De Ziua Internationala a Rangerului, un elev de 13 ani a primit titlul de „Cel mai tanar ranger al Romaniei”

Concursul national Romania Junior Ranger a ajuns la final. Pe 31 iulie, de Ziua Internationala a Rangerului,  Vlad Iavita, un pusti din Bucuresti de 13 ani, elev la scoala Jose Marti, a primit titlul de « Cel mai tanar ranger al Romaniei. » Finala concursului s-a desfasurat in Parcul National Piatra Craiului si i-a pus in dificultate…

Citește mai departe

Copiii din zona Parcului National Piatra Craiului au avut primele ateliere de pictura pe piatra

Asa s-au nascut primele pietre colorate care vor fi admirate pe  Poteca Piticilor. Aceasta  este o poteca tematica care va indruma turistii de la Centrul de vizitare al Parcului spre satul Magura. Turistii care pasesc pe aceasta poteca trebuie sa respecte insa  cateva reguli : sa citeasca cu mare atentie panourile informative, sa priveasca, sa fotografieze…

Citește mai departe

De Ziua Internationa a Biodiversitatii, Asociatia Ecosofia va invita la Gradina Zoologica din Bucuresti

Asociatia Ecosofia in data de 22 mai 2012, ora 10.00, la evenimentul organizat cu prilejul « Zilei Internationale a Biodiversitatii » care va avea loc la Gradina Zoologica din Bucuresti, adresa: str. Aleea Vadul Moldovei, nr. 4, sector 1. Tema sub care se desfasoara anul acesta « Ziua Mondiala a Biodiversitatii » este “Biodiversitatea si modificarile globale”, tocmai de…

Citește mai departe

Recuperarea deseurilor vegetale rezultate din producerea uleiului de palmier

Uleiul de palmier este folosit in industria alimentara, in cea a produselor cosmetice si in productia de etanol. Indonezia si Malaiezia  detin 85% din productia mondiala de astfel de ulei, piata fiind in continua expansiune. Incepand cu anii `60, plantatiile de palmier de ulei s-au dezvoltat si in interiorul padurilor tropicale, in detrimentul acestora. Ca urmare, Indonezia,…

Citește mai departe

Ecologia, in lupta cu profitul hotelierilor

Distinctie recunoscuta la nivel european, eticheta ecologica se acorda pentru produse si servicii cu impact redus asupra mediului. „Floarea Europeana”, cum mai este numita, certifica faptul ca o unitate de cazare utilizeaza resurse regenerabile, dispune de un sistem de colectare a deseurilor si promoveaza comunicarea si educatia in domeniul protectiei mediului. Desi a fost introdusa…

Citește mai departe