De Ziua Internationala a Rangerului, un elev de 13 ani a primit titlul de „Cel mai tanar ranger al Romaniei”

  0
  344
  De Ziua Internationala a Rangerului, un elev de 13 ani a primit titlul de "Cel mai tanar ranger al Romaniei"
  De Ziua Internationala a Rangerului, un elev de 13 ani a primit titlul de „Cel mai tanar ranger al Romaniei”

  Concursul national Romania Junior Ranger a ajuns la final. Pe 31 iulie, de Ziua Internationala a Rangerului,  Vlad Iavita, un pusti din Bucuresti de 13 ani, elev la scoala Jose Marti, a primit titlul de « Cel mai tanar ranger al Romaniei. »

  Finala concursului s-a desfasurat in Parcul National Piatra Craiului si i-a pus in dificultate pe finalisti, care au trecut prin probe teoretice si practice.  Au fost verificate cunostintele despre natura si protectia mediului, dar si calitatile fizice absolut necesare unui ranger.

  Alaturi de ei au fost in permanenta adevaratii rangeri ai Parcului National Piatra Craiului, Remus Cucu si Laviniu Terciu care i-au indrumat pe finalisti si le-au prezentat « Poteca Piticilor », poteca tematica inaugurata in cadrul proiectului si marcata prin panouri informative, pietre pictate de catre cei mici si marcaje turistice. « Poteca piticilor » face legatura intre Zarnesti si satul Magura si este accesibila turistilor.

  Pe parcursul celor 3 zile petrecute in Parcul National Piatra Craiului, copiii s-au bucurat de ateliere de creatie, jocuri de dezvoltare personala si cunoastere si au aflat ce inseamna cu adevarat sa iubesti muntele in cadrul unei intalniri cu Crina Coco Popescu, ambasadorul onorific al Parcului National Piatra Craiului. Coco le-a vorbit celor mici despre experientele ei in Africa sau Antarctica si i-a premiat si ea pe finalisti cu tricouri personalizate si insigne ce ii poarta numele.

  Chiar daca un singur finalist a primit titlul de JUNIOR RANGER, toti participantii au fost rasplatiti pentru efort cu tricouri si sepci personalizate, dulciuri si jucarii. Dar cel mai important premiu a fost distractia de final : un foc de tabara care s-a incheiat cu o petrecere, demonstrand ca nu exista premiu mai mare decat prietenia.

  Etapa finala a avut doua sectiuni : Sectiunea « Junior Ranger » si sectiunea « P.N.Piatra Craiului ». In sectiunea « P.N.Piatra Craiului » au fost inscrisi copiii din zona parcului, copii care au participat si la realizarea si marcarea potecii piticilor.

  Toti participantii au scris cate o scrisoare de felicitare dedicata rangerilor, scrisori care vor fi trimise Asociatiei Rangerilor din Romania.

  Concursul national face parte din  proiectul « Romania Junior Ranger », initiat de Asociatia Ecosophia,  proiect finantat de Fundatia pentru  Parteneriat si MOL Romania. Proiectul  are ca principal obiectiv educatia eco-civica prin copii, in special cea legata de conservarea ecosistemelor planetare, a habitatelor si speciilor de animale si plante.  Proiectul se desfasoara la nivel national  in perioada mai – septembrie 2012, in parteneriat cu  Asociatia Administratiilor de Arii Naturale Protejate si Administratia Parcului National Piatra Craiului.

  Pentru lista castigatorilor si fotografii de la etapa nationala, puteti accesa http://www.ecosophia.ro  sau pagina de facebook a proiectului „Romania Junior Ranger”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.