Sport Natura, o alianta ce vrea schimbarea legii ariilor naturale protejate

Legea ariilor naturale protejate trebuie schimbata astfel incat sa permita totusi accesul in anumite conditii tuturor celor care practica sporturi specifice, ne-motorizate. Este ceea ce solicita mai multe asociatii, cluburi, dar si persoane independente direct interesate de reglementarea accesului in aceste zone. In prezent, legea interzice accesul, amenda fiind intre 3000 si 6000 de lei….

Citește mai departe

Punct de vedere al Administratiei Parcului National Piatra Craiului referitor la recenta distrugerea a doua refugii in parc

Ca urmare a mai multor sesizari referitoare la distrugerea unor refugii aflate pe traseele nemarcate din Parcul National Piatra Craiului, am demarat o ancheta impreuna cu jandarmeria montana. In curand vom face publice rezultatele si fotografiile realizate. Zvonurile lansate rautacios pe retelele de socializare precum ca administratia parcului le-ar fi daramat, sunt total nejustificate. Dealtfel…

Citește mai departe

    O zona din Maramuresul istoric poate deveni prima destinatie de ecoturism din Romania

    Zona Mara-Cosau-Creasta Cocosului este cu un pas mai aproape de titlul oficial de destinatie de ecoturism prin semnarea Parteneriatului Local pentru Dezvoltarea si Promovarea Destinatiei de Ecoturism Mara-Cosau-Creasta Cocosului. Parteneriatul a fost construit, iar Acordul partilor incheiat in cadrul unei serii de intalniri cu parteneri si factori de interes locali organizate de WWF-Romania de-a lungul…

    Citește mai departe

    Legile proaste dau frau liber comiterii de ilegalitati in ariile protejate din Brasov

    Teoretic, 7% din suprafata judetului, respectiv 28.350 de hectare, este constituita din arii protejate, insa, limitele si suprafetele acestora nu coincid in legislatie cu realitatea, ceea ce duce la o serie de probleme. Acest lucru a fost subliniat atat de  reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov, cat si de custozii acestor rezervatii intr-o intalnire cu…

    Citește mai departe
    Romania Junior Ranger - 2013

    Romania Junior Ranger – 2013

    Asociatia Ecosophia in parteneriat cu Asociatia Administratiilor de Arii Naturale Protejate si cu Administratia Parcului National Piatra Craiului au demarat in data de 1mai 2013, proiectul “Romania Junior Ranger 2013” care se afla in cel de-al doilea an de desfasurare.  Proiectul este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania , avand ca obiectiv principal …

    Citește mai departe

    Parcul National Retezat, distrus de mioare

    La sfarsitul anilor 1990 Romaniei i s-a oferit sansa de a obtine de la Banca Mondiala o suma considerabila (8 milioane dolari) pentru a implementa “obiectivul strategic – conservarea biodiversitatii ecosistemelor forestiere si adoptarea cadrului institutional corespunzator” in trei arii protejate pilot: Rezervatia Biosferei, Parcul National Retezat, Parcul National Piatra Craiului si PF Vanatori Neamt….

    Citește mai departe

    De Ziua Internationala a Rangerului, un elev de 13 ani a primit titlul de „Cel mai tanar ranger al Romaniei”

    Concursul national Romania Junior Ranger a ajuns la final. Pe 31 iulie, de Ziua Internationala a Rangerului,  Vlad Iavita, un pusti din Bucuresti de 13 ani, elev la scoala Jose Marti, a primit titlul de « Cel mai tanar ranger al Romaniei. » Finala concursului s-a desfasurat in Parcul National Piatra Craiului si i-a pus in dificultate…

    Citește mai departe

    Copiii din zona Parcului National Piatra Craiului au avut primele ateliere de pictura pe piatra

    Asa s-au nascut primele pietre colorate care vor fi admirate pe  Poteca Piticilor. Aceasta  este o poteca tematica care va indruma turistii de la Centrul de vizitare al Parcului spre satul Magura. Turistii care pasesc pe aceasta poteca trebuie sa respecte insa  cateva reguli : sa citeasca cu mare atentie panourile informative, sa priveasca, sa fotografieze…

    Citește mai departe

    „CRIMA” in padurile din Piatra Craiului

    Voluntarii „Agent Green” au organizat tabara de plantare in zona Grind din Parcul National Piatra Craiului, acolo unde padurea a fost distrusa de taieri rase Pe un teren forestier taiat la ras ce apartine primarului din Dambovicioara, judetul Arges, din parcul National Piatra Craiului, voluntarii „Agent Green” au adunat sub forma cuvantului „CRIMA” resturile de…

    Citește mai departe

    ATE Carpatia Bucuresti va invita la TROFEUL CARPATILOR – EDITIA a VIII-a

    ATE Carpatia Bucuresti va invita la TROFEUL CARPATILOR – EDITIA a VIII-a, etapa a IX din cadrul Campionatului National de Turism si Ecologie, sub egida FRTE (www.frte.org), in colaborare cu Administratia Parcului National Piatra Craiului si Serviciul Salvamont Campulung Muscel. Evenimentul va avea loc in perioada 18 – 20 septembrie 2009, tabara cu campare urmand…

    Citește mai departe

    Cota 1.500 – cota gunoaielor

    Cearta pe gunoaie la Sinaia. Voluntarii ecologisti care au adunat 900 de saci de deseuri din groapa de gunoi improvizata la cota 1.500, aflata pe marginea drumului spre cota 2.000, acuza primaria orasului de dezinteres, in conditiile in care, in lipsa unui loc de depozitare conform pe raza localitatii, nu s-a preocupat sa gaseasca o…

    Citește mai departe

    Amenajarea padurilor, paza si protectia lor – obligatie nationala si europeana.

    Amenajarea padurilor avand ca prioritate protectia mediului Inca din anul 1970 i s-a acordat Romaniei, ca urmare a rezultatelor obtinute in amenajarea padurilor, titlul de „gospodarire forestiera exemplara” de catre Universitatea din Freiburg. Starea dezastruoasa din gospodarirea padurilor in perioada de tranzitie se datoreaza si eliminarii I.C.A.S. ca factor determinant in politica de amenajari si…

    Citește mai departe

    Prapastiile Zarnestilor in pericol!!

    In Carpatii Meridionali, in apropierea localitatii Zarnesti, se afla un loc ce se poate descrie pe scurt, astfel: liniste ademenitoare, pustiu hipnotizant, spectacol al naturii. Si toate acestea in masivul Piatra Craiului, in Prapastiile Zarnestilor, unde exista cea mai impresionanta creasta calcaroasa din tara, avand peste 22 de km lungime. Auzindu-i numele – Prapastiile Zarnestilor…

    Citește mai departe

    Maraton montan

    Asociatia Sport & Natura Piatra Craiului din Zarnesti (judetul Brasov) organizeaza astazi a treia editie a Maratonului Piatra Craiului, singura competitie cu un puternic caracter montan, desfasurata in aer liber, din Romania. Anul acesta, maratonul a inregistrat aproape 125 de participanti, o crestere semnificativa comparativ cu 2007 (98 de participanti) si 2006 (respectiv 50). Evenimentul…

    Citește mai departe

    O aventura in Carpati

    PROVOCARE – Atunci cind omul se „contopeste” cu natura Care ne sint limitele? Raspunsul il da Carpathian Adventure 2008, competitie din Muntii Piatra Craiului – Iezer – Fagaras. Calator prin Piatra Craiului, n-ai cum sa nu te faci frate cu muntele. Sobru la inceput, prietenos, cu timpul, te primeste si te trimite pe poteci necunoscute…

    Citește mai departe

    Copacii din Masivul Piatra Craiului, pusi la pamant

    Padurile Pietrei Craiului au fost defrisate sistematic in ultimii ani, imediat dupa retrocedarea catre vechii proprietari, pe versantul sudic al masivului muntos ramanand doar cioturile taiate si bustenii aruncati in Valea Rucarului, ca marturie a lacomiei noilor reimproprietariti, dar si a ocoalelor silvice private. Nimeni nu a aplicat legea in Piatra Craiului si nimeni nu a raspuns pentru dezastrul ecologic.

    Citește mai departe