Array

Revine in discutie pista de biciclete intre Brasov si Rasnov

Revine in discutie pista de biciclete intre Brasov si Rasnov

Astazi a avut loc la Primaria Cristian o sedinta informala unde s-a discutat exclusiv pe tema unei piste pentru biciclisti ce ar urma sa fie amenajata departe de trafic si sa uneasca orasul Brasov, comuna Cristian si orasul Rasnov.

Un foarte mare interes il are compania INA Schaeffler care doreste sa se implice in construirea acestei piste pentru ca angajatii sai sa poata merge la serviciu pe biciclete. Speram ca si celelalte companii din zona sa participe la realizarea acestui proiect pentru ca pana la urma este si in interesul lor sa aiba angajati sanatosi si in forma.

La intalnire au mai participat reprezentanti ai Agentiei Metropolitane Brasov, reprezentanti de la Primaria Rasnov, primarul si viceprimarul din Cristian, domnul Daniel Pohrib de la Bike’s Cool, Robert Lazar de la Asociatia Brasovul Pedaleaza si domnul consilier local Christian Macedonschi.

Cel mai mult s-a discutat despre locul pe unde ar urma sa treaca pista de biciclete in comuna Cristian. Din spusele Primariei Brasov, situatia terenurilor pana la granita cu Unitatea Administrativ-Teritoriala Cristian permite amenajarea acestei piste, chiar si pe locul unde momentan se amenajeaza un nou drum. De asemenea, reprezentantii Primariei Rasnov ne-au asigurat de buna lor colaborare si de faptul ca nu sunt probleme majore pe teritoriul detinut de orasul Rasnov. Din pacate, in comuna Cristian exista niste probleme legate de proprietatile din zona care sunt toate private si nu se poate construi pe ele.

O varianta ce s-a vehiculat a fost ca viitorul traseu pentru biciclisti sa fie amenajat la liziera padurii. Momentan, padurea de langa Cristian este administrata de Ocolul Silvic Piatra Craiului dar proprietara este tot comuna Cristian, deci zona s-ar putea amenaja, daca s-ar dori acest lucru.

Cert este ca, in cazul in care acest proiect va fi dus la capat, toata lumea va avea de castigat. Pe de o parte, angajatii companiilor din zona vor ajunge mult mai usor si mai sanatosi la servici iar pe de alta parte turismul pe bicicleta, o ramura de altfel extrem de dezvoltata in tarile unde ciclismul este deja traditie, va propulsa cele trei localitati in fruntea listei de destinatii turistice pentru cei care prefera mersul pe doua roti.

De-a lungul traseului s-ar putea amenaja locuri de recreere si de repaos iar comuna Cristian ar avea numai de castigat fiindca pe teritoriul ei exista multe obiective turistice importante care sunt trecute cu vederea, tocmai din cauza faptului ca cei mai multi turisti doar traverseaza localitatea si nu au timp s-o descopere la adevarata ei valoare.

Marti, 13 noiembrie 2012, de la ora 9:30, acest grup de actiune va merge pe teren pentru a vedea solutiile optime pentru amenajarea pistei de biciclete.Mai mult, acest traseu, odata finalizat, va reprezenta doar un tronson din reteaua de piste pentru biciclete care ar urma sa fie amenajata in viitor in judetul Brasov. Dorim astfel sa incepem sa legam intre ele localitatile cu biserici fortificate, cu cetati si obiective turistice importante, contribuind astfel la cresterea numarului de turisti din judet.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente