Parc eolian cu 121 de turbine la Adamclisi

Parc eolian cu 121 de turbine la Adamclisi

Pe raza comunei, incepand cu anul 2013, vor fi demarate lucrarile de constructie a unui mare parc eolian, ce se va intinde pe o suprafata de 1.145,89 hectare de teren extravilan.

In ultimii ani, datorita conditiilor meteorologice favorabile, mai multe comune din judetul Constanta au realizat proiecte pentru amenajarea de parcuri eoliene. Astfel ca, si comuna Adamclisi va beneficia de un astfel de parc.

Terenul este situat in extravilanul localitatii, este proprietate privata a persoanelor fizice si/sau juridice si domeniu privat si public de interes local aflate in administrarea Consiliului Local. Astfel ca, prin Proiectul Urbanistic Zonal (PUZ), se propune amenajarea suprafetei ca zona de producere a energiei electrice turbine eoliene de captare a energiei cinetice a vantului, transformatoare, instalatie de captare, reglare si transmitere a energiei electrice si platforme de montaj.

“In momentul de fata, s-au incheiat contractele cu proprietarii de terenuri. Pot spune ca aceasta importanta investitie va aduce locuri de munca, cei cu terenuri vor avea venituri suplimentare, iar bugetul administratiei locale Adamclisi va creste”, a declarat pentru Graiul Dobrogei, edilul sef al comunei Anton Burcea.

Turbinele eoliene inregistreaza o capacitate de 400 mw si vor fi 121 la numar, 17 dintre acestea urmand a fi montate pe pasunea comunei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente