Sport Natura, o alianta ce vrea schimbarea legii ariilor naturale protejate

Sport Natura, o alianta ce vrea schimbarea legii ariilor naturale protejate
Sport Natura, o alianta ce vrea schimbarea legii ariilor naturale protejate

Legea ariilor naturale protejate trebuie schimbata astfel incat sa permita totusi accesul in anumite conditii tuturor celor care practica sporturi specifice, ne-motorizate. Este ceea ce solicita mai multe asociatii, cluburi, dar si persoane independente direct interesate de reglementarea accesului in aceste zone.

In prezent, legea interzice accesul, amenda fiind intre 3000 si 6000 de lei.

Cu toate ca actul normativ este din 2011, abia anul trecut au fost aplicate primele amenzi in masivul Piatra Craiului – ceea ce i-a si facut pe oameni sa reactioneze. Asa s-a format Alianta Sport Natura.

Florin Stoican este un reprezentant al Aliantei. Asociatia pe care o reprezinta, Kogayon, a fost prima care a administrat in parteneriat cu Romsilva un parc national. Este vorba despre cel mai mic parc national din Romania: Buila-Vanturarita.

De ce recurg parcurile la tarife pentru toti vizitatorii, cum ar trebui protejate aceste zone, de ce e important sa-i aduci pe copii in mijlocul naturii si care sunt provocarile atunci cand lucrezi cu copii obisnuiti sa dea zoom pe o harta de hartie – puteti afla ascultand interviul atasat.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente