Copiii din zona Parcului National Piatra Craiului au avut primele ateliere de pictura pe piatra

Copiii din zona Parcului National Piatra Craiului au avut primele ateliere de pictura pe piatra

Asa s-au nascut primele pietre colorate care vor fi admirate pe  Poteca Piticilor. Aceasta  este o poteca tematica care va indruma turistii de la Centrul de vizitare al Parcului spre satul Magura. Turistii care pasesc pe aceasta poteca trebuie sa respecte insa  cateva reguli : sa citeasca cu mare atentie panourile informative, sa priveasca, sa fotografieze dar sa nu « ia ca amintire » obiectele realizate de catre copii (pietre care reprezinta flora si fauna Parcului National Piatra Craiului, piticii ce spun povestile si legendele zonei) si nu in ultimul rand sa constientizeze faptul ca Poteca Piticilor este rezultatul implicarii copiilor in protectia si conservarea mediului. Atelierele care au  loc in Parcul National Piatra Craiului au si un rol educativ, copiii au ales sa-si petreaca o zi de vacanta intr-un mod inedit : mai intai au vizionat un film de prezentare al Parcului National Piatra Craiului, apoi au pictat pietre folosind vopseluri fara impact negativ asupra mediului, iar la final s-au bucurat de toate surprizele pe care le-au primit din partea voluntarilor asociatiei .

Amenajarea potecii tematice reprezinta o modalitate inedita de descoperire si promovare a valorilor naturale pe care le detine Parcul National Piatra Craiului. Poteca Piticilor  face parte din proiectul initiat de Asociatia Ecosophia « Romania Junior Ranger »,  proiect finantat de Fundatia pentru  Parteneriat si MOL Romania.

Proiectul  are ca principal obiectiv educatia eco-civica prin copii, in special cea legata de conservarea ecosistemelor planetare, a habitatelor si speciilor de animale si plante. 

Proiectul se desfasoara la nivel national  in perioada mai – septembrie 2012, in parteneriat cu Asociatia administratiilor de arii naturale protejate”  si Administratia Parcului National Piatra Craiului.

Pentru alte informatii va stam la dispozitie la adresa de email [email protected]. Noutatile despre proiect le puteti gasi si pe site:   http://www.ecosophia.ro  sau pe pagina de facebook a proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *