Primul punct de informare despre arii naturale protejate, la Brasov!

Primul punct de informare despre arii naturale protejate, la Brasov!
Primul punct de informare despre arii naturale protejate, la Brasov!

In data de 5 iunie 2013, ora 13.00, cu ocazia sarbatoririi Zilei Mondiale a Mediului, va fi lansat la Brasov primul punct de informare despre arii naturale protejate. Acest punct de informare va functiona in interiorul Muzeului Judetean de Istorie Brasov din Piata Sfatului, in cadrul Centrului de Informare Brasov.

Acesta activitate face parte din proiectul “Junior Rangeri implicati de la Dunare-n Carpati” care are ca scop ridicarea nivelului de acceptare a Parcului National Piatra Craiului si Parcului Natural Balta Mica a Brailei in randul comunitatilor locale limitrofe, prin promovarea unor activitati de tip Junior Ranger, informarea si constientizarea locuitorilor din Brasov.

In cadrul acestui proiect s-a infiintat Clubul Junior Ranger din cadrul Colegiul de Stiinte ale Naturii ‘’Emil Racovita’’care va desfasura activitati in ariile naturale protejate din judetul Brasov si care va fi implicat intr-un schimb de experienta cu un club Junior Ranger din Braila.

Proiectul si-a mai propus sensibilizarea locuitorilor din Brasov asupra valorilor naturale si turistice ale ariilor protejate din judet prin organizarea unei campanii stradale organizata de Clubul Junior Ranger Brasov, care va promova Punctul de Informare pentru Ariile Naturale Protejate din Brasov. Acest spatiu va fi dotat cu materiale gratuite despre ariile naturale protejate din Judetul Brasov puse la dispozitia Clubului Junior Ranger de catre custozii si administratorii care gestioneaza aceste zone naturale.

Aceasta initiativa se bucura de sprijinul urmatorilor parteneri: Agentia Pentru Protectia Mediului Brasov, Consiliul Judetean Brasov, Administratia Parcului National Piatra Craiului, Colegiul de Stiinte ale Naturii ‘’Emil Racovita’’, Administratia Parcului Natural Balta Mica a Brailei, Administratia Parcului National Piatra Craiului.
Proiectul “Junior Rangeri implicati de la Dunare-n Carpati” este finantat de Fundatia pentru Parteneriat prin MOL Romania in cadrul Programului Spatii Verzi, Componenta Arii naturale protejate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente