Protejati-va creierul de agresiunile din mediu!

 

Protejati-va creierul de agresiunile din mediu!
Protejati-va creierul de agresiunile din mediu!

Perspectiva afectiunilor neurologice spre varsta a treia mobilizeaza cercetatorii spre cautarea unor formule accesibile de prevenire a lor. De aceea, in ultimii ani, industria farmaceutica a dezvoltat terapii puternic antioxidante si imunomodulatoare.

Suntem avertizati aproape in fiecare zi cu privire la pericolele pe care le reprezinta acumularea de metale grele in organism, dar si de pesticide si hormoni, pe care le ingeram o data cu hrana sau apa. In plus, iata mai nou pericolul iradierii ce potenteaza si mai mult aceste noxe.

Astfel, se explica de ce creste considerabil procentul de pacienti cu boli sistemice grave, precum Alzheimer, Parkinson, scleroza multipla, demente vasculare etc., dar si cu afectiuni metabolice – diabet, obezitate, cancer genital. Sistemul nervos este dintre cele mai afectate sisteme pentru ca reprezinta un mediu foarte “primitor” pentru toxine, metale grele, pesticide.

Iar prezenta lor la acest nivel poate duce la blocarea sistematica a functiilor si, in final, la afectiuni grave si modificari ireversibile. Tocmai de aceea, oamenii de stiinta au incercat sa identifice acele substante ce pot fi utilizate pentru protejarea tesutului nervos, chelatizarea sau neutralizarea metalelor ce au tendinta de a se depozita la acest nivel. In plus, medicii lucreaza la posibilitatea de a stimula factorul de crestere neuronala si productia de acetilcolina.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente