Albinele vin in ajutorul medicinei

Folosirea veninului de albine pentru combaterea sclerozei in placi, a polenului pentru favorizarea digestiei si a mierii ca cicatrizant sunt tratamente ce fac parte din terapia alternativa cunoscuta sub numele de apiterapie, practicata in Romania si care isi are radacinile in antichitate, mentioneaza AFP intr-un material publicat joi. In Grecia antica, Hipocrate folosea mierea pentru…

Citește mai departe

Cele mai bune antibiotice naturale si antivirale

Sir Alexander Fleming a descoperit puterea antibacteriana a mucegaiului in Penicillium notatum in 1928. Chiar daca si-a dovedit eficienta in distrugerea stafilococului auriu ( Staphylococcus aureus) si alte bacterii nocive, industria farmaceutica a renuntat incetul cu incetul la recompensa oferita de natura, venind cu multe alte inventii – cosmarul anitibioticelor moderne, care cauzeaza la fel…

Citește mai departe

Protejati-va creierul de agresiunile din mediu!

  Perspectiva afectiunilor neurologice spre varsta a treia mobilizeaza cercetatorii spre cautarea unor formule accesibile de prevenire a lor. De aceea, in ultimii ani, industria farmaceutica a dezvoltat terapii puternic antioxidante si imunomodulatoare. Suntem avertizati aproape in fiecare zi cu privire la pericolele pe care le reprezinta acumularea de metale grele in organism, dar si…

Citește mai departe

Suntem prea multi pe Pamant

Dezbaterile in contradictoriu privind incalzirea sau racirea Pamantului au sanse sa treaca in plan secund la reuniunea de la Copenhaga in probleme de clima, recent fiind auzite tot mai multe voci care sustin ca pericolul cel mai mare este suprapopularea planetei in urmatorii 40 de ani. O lege „planetara”, cum ar fi cea a „unui…

Citește mai departe

E-urile sunt peste tot

V-ati gandit vreodata ca aditivii alimentari pe care ii inghitim zi de zi sunt substante chimice folosite cu succes, de ani de-a randul, in sute de alte scopuri? Pe langa cosmetizarea hranei, ele sunt utilizate in industria petroliera, in cosmetica, in lubrifierea prezervativelor, in imbalsamarea mortilor. Colorantii chimici de sinteza sunt cei mai utilizati de…

Citește mai departe

Codexul, agent de vanzari pentru medicamente

Paul Anthony Taylor este directorul pentru relatii externe al Fundatiei Dr Rath din Germania. Aceasta incearca prin actiunile ei sa constientizeze populatia cu privire la pericolul adoptarii Codex Alimentarius (CA). Afaceri contra boli. Aceasta este descrierea pe care Taylor o face recomandarilor date de Comisia Codex Alimentarius. Motivul lui este unul simplu: Organizatia Mondiala a…

Citește mai departe

O asociatie din Covasna vrea sa cultive o specie de salcie cu continut ridicat de salicin

Asociatia „Green Energy” din judetul Covasna va pregati, in colaborare cu Universitatea Humboldt, din Germania, un proiect privind cultivarea si gasirea surselor de finantare pentru o specie de salix (salcie) cu un continut ridicat de salicin (aspirina naturala). Presedintele Asociatiei „Green Energy”, Vajda Lajos, a declarat corespondentului NewsIn ca reprezentantii Universitatii germane au creat o…

Citește mai departe

Salcie pentru industria farmaceutica

Asociatia Green Energy din judetul Covasna va pregati, in colaborare cu Universitatea Humboldt, din Germania, un proiect privind cultivarea si gasirea surselor de finantare pentru o specie de salcie cu un continut ridicat de salicina (aspirina naturala). Presedintele Asociatiei Green Energy, Vajda Lajos, a declarat ca reprezentantii universitatii germane au creat o specie cu continut…

Citește mai departe

Codex Alimentarius

Articol de Violeta Bucur CODEX ALIMENTARIUS: o adevarata batjocura adusa terapiilor naturiste La baza Codex-ului Alimentarius sta istoria prea putin cunoscuta a infiintarii Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice Ati auzit vreodata de Codex Alimentarius? Daca nu, sa nu fiti surprinsi. Este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise” ale guvernantilor din umbra. Este planificat…

Citește mai departe

Prima enciclopedie online a plantelor

Cercetarea romaneasca a finalizat catalogarea fondului national de plante medicinale Incepand din aceasta sap-tamana, informatiile stiin-tifice despre proprietatile tuturor plantelor medicinale din Romania pot fi obtinute, liber, pe pagina de Internet http://www.plante-medicinale.ro . Proiectul de realizare a sistemului informatic integrat pentru identificarea, evaluarea, planificarea si gestionarea fondului national de plante medicinale a durat 2 ani…

Citește mai departe

Zambila acvatica, „vraciul” apelor poluate

Utilizarea zambilei de apa pentru epurarea apelor uzate este considerata o tehnologie simpla care nu necesita masini si echipamente costisitoare Zambilele de apa sunt plante acvatice potrivite pentru indepartarea nutrientilor poluatori din ape, datorita cresterii rapide si a faptului ca plutesc. Problema curatarii apelor poluate cu ajutorul zambilei de apa (Eichhornia Crassipes) a facut obiectul…

Citește mai departe