Vaccinul H1N1 – Leac sau Genocid?

450_20091116125555.jpgVirusul H1N1, cunoscut mai bine sub numele de „gripa porcina” a iscat mari controverse in toata lumea. Multe scoli au fost inchise, oamenii au inceput sa poarte masti de protectie, multi oameni au incetat sa mai calatoreasca. Virusul a inundat practic fiecare pagina a ziarelor, de la sectiunea sociala pana la cea a turismului, a stiintei, a economiei si bineinteles a sanatatii. Una dintre controversele iscate a fost cea asupra numelui folosit in presa de „gripa porcina” in traducere „swine flu”. In SUA, Centrul pentru Controlul si Preventia Bolilor (CDC), a interzis folosirea termenului de „swine flu” in locul H1N1 deoarece afecta negativ industria porcinelor. O alta controversa o reprezinta locul in care a aparut virusul si cum se transmite acesta la oameni. Dar cea mai importanta controversa in momentul actual o reprezinta vaccinul anti H1N1 si efectele sale adverse, mai ales asupra copiilor, acuza principala fiind ca provoaca autism – o boala cumplita.Recent guvernul roman a decis sa stopeze importul a 500.000 de doze dupa ce firma producatoare a refuzat sa-si asume responsabilitatea cu privire la efectele adverse. Decizia guvernului roman vine in urma unei polemici internationale intre guvernul polonez si concernul care produce vaccinul dupa ce mai multi copii polonezi vaccinati au avut de suferit. InfoPrompt va prezinta o analiza a acestor dezbateri si polemici in presa internationala pentru a putea fi informati si a lua o decizie in cunostinta de cauza.
Media din toata lumea dar si internetul sunt pline de  dezbateri, polemici, relatari tulburatoare despre neajunsurile vaccinului, despre efectele sale negative, despre decese suspecte si imbolnaviri in urma administrarii acestui vaccin sau teorii si conspiratii pentru micsoarea populatiei lumii, etc.

Sindromul Guillian-Barre

Intr-un articol al CBSnews.com, se discuta despre riscurile vaccinului impotriva gripei porcine. Publicatia scrie: „Foarte multe persoane sunt preocupate de siguranta vaccinului H1N1. Acum avem rapoarte conform carora vaccinul impotriva gripei porcine poate cauza sindromul Guillian- Barre, o disfunctie cerebrala foarte rara.”

Autism

Potrivit FDA”s Vaccine si Related Biologic Products Advisory Committee, vaccinul contine trimerosal, adica un component al mercurului- aproximativ 40% mercur. Trimerosal este folosit ca antiseptic insa este foarte periculos. NaturalNews scrie intr-un articol cu titlul „vaccinul cauzeaza autism: evidente”, publicat in 6 octombrie, ca „rata autismului a crescut cu 1000% din anul 1990, insa protectorii vaccinului si industria farmaceutica inca sunt confuzi: Ce ar putea cauza asta? Multe indicii ne indreapta catre vaccin care este principalul factor de risc al autismului.” Publicatia mai scrie: „Un studiu AUS conclude ca acei copii care au fost vaccinati  cu preparate care contin thimerosal, care este aproape 50% mercur, au sanse duble de a dezvolta autism in comparatie cu acei copii care nu au primit un astfel de vaccin. Desi mercurul a fost eliminat din vaccinarile regulate ale copiilor, datorita cresterii grijilor cu privire la siguranta acestuia, mercurul este inca prezent in vaccinurile pe care copiii le-ar putea primi.”

Squalene

Publicatia online Searchwarp, scrie „O alta ingrijorare in ceea ce priveste vaccinul este folosirea componentului numit Squalene care este un ingredient cheie al unei intregi generatii de vaccinuri destinate imunizarii globale. Squalene este o molecula care se gaseste in intreg sistemul nervos si in creier. Injectat in organism acesta este distrus de catre anticorpi. Problema este ca acesti anticorpi nu distrug doar componentul injectat ci si moleculele asemanatoare din tot corpul. Multi oameni de stiinta sunt de parere ca acest component ar trebui interzis. ”
Publicatia mai scrie: „Multi experti britanici sunt foarte ingrijorati cu privire la Squalene, mergand atat de departe incat numesc testele viitoare ale vaccinului gripei porcine pe oameni, procesul porcilor de guinea.”

Ingrijorari irationale

Publicatia CBS.ca scrie intr-un articol aparut in data de 5 noiembrie: „Organizatia pentru sanatatea lumii spune ca milioane de doze de vaccin impotriva H1N1 au fost acordate pana in prezent si nu s-au depistat efecte secundare neobisnuite. Publicatia mai scrie ca „vaccinul pare foarte sigur”. FoxNews relateaza intr-un articol publicat in 7 octombrie ca ” oficialii guvernului sunt de parere ca ingrijorarile cu privire la vaccinul anti H1N1 sunt irationale. Acestia ii sfatuiesc pe parinti sa faca ceea ce este mai bine pentru copiii lor si sa-i vaccineze.” Tom Skiner, un purtator de cuvant al Centrului pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, spune publicatiei: „Sunt de parere ca multe dintre ingrijorarile parintilor sunt bazate pe perceptia conform careia vaccinul a fost produs intr-un timp foarte scurt si nu este sigur.” Skiner a mai adaugat: „Noi intelegem preocuparile parintilor – vor tot ceea ce este mai bun pentru copiii lor. De multe ori le spunem oamenilor ca cel mai bun antidot impotriva fricii este informatia. Ii rugam sa caute informatii adevarate de la surse in care au incredere.” In ceea ce priveste sindromul Guillian- Barre, FoxNews scrie: „Oficialii Sanatatii sunt de parere ca sunt mai multe sanse sa fi lovit de fulger decat sa suferi de sindromul Guillian-Barre in urma vaccinului.” BBC scrie intr-un articol publicat in data de 15 octombrie: „Oamenii de stiinta isi pun intrebari in ceea ce priveste utilitatea vaccinului la copiii cu varste cuprinse intre 1 si 12 ani, sustinand ca riscul efectelor secundare sunt mai mari decat beneficiile. Departamentul Sanatatii sustine insa siguranta ca prima abordare”. Intr-o scrisoare a  Agentiei de Protectie a Sanatatii, adresata medicilor din toata lumea, scrie: „in anul 1976 mai multi oameni au murit din cauza vaccinului decat din cauza gripei. Peste 500 de cazuri de Guillain-Barre au fost inregistrate iar ca rezultat vaccinul a fost retras dupa numai zece saptamani de distributie.”

Influenta vaccinului asupra femeilor insarcinate

Publicatia online PrisonPlanet.com a publicat in data de 11 noiembrie un articol cu titlul „Povesti socante ale femeilor insarcinate care au primit vaccinul anti H1N1 – Spuneti-le medicilor ca vaccinul si sarcina nu merg impreuna”. In articol sunt prezentate zece cazuri de pierdere de sarcina in urma administrarii vaccinului. CBSnews scrie insa intr-un articol publicat in 22 octombrie, ca potrivit specialistilor, vaccinul este sigur pentru femeile insarcinate. „Daca femeile insarcinate sunt infectate cu acest virus, acestea au de sase ori mai multe sanse sa faca o boala grava decat femeile care nu sunt insarcinate. Vreau sa ma concentrez pe riscul real, nu pe cel ipotetic,” a declarat Michael Gardam, directorul Agentiei pentru Protectia Sanatatii din Ontario, publicatiei CBSnews.

Vaccinarea impotriva virusului H1N1 a inceput deja in toata lumea. Guvernele tarilor semneaza contracte de sute de milioane de euro cu companiile farmaceutice. Masurile luate in China, unde s-au produs deja 53 de milioane de doze de vaccin, impotriva virusului au rezultate satisfacatoare, conform publicatiei New York Times. Michael O’Leary, directorul oficiului World Health Organization din Beijing, a declarat publicatiei New York Times: „O varietate de masuri au fost luate in diferite tari si este dificil sa spunem care functioneaza cel mai bine, dar cele luate in China au rezultate destul de bune” .

Acest articol il gasiti si pe www.infoprompt.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *