Leacuri din gradina: Castanele comestibile

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe

Centrul natura:Arctium lappa (Brusturele)

Brusturele este o planta surprinzatoare pentru obisnuitii terapiilor naturale. Ne-am astepta sa fie o planta folosita traditional de bunicii si strabunicii nostri. El este descris in literatura contemporana ca un „purificator” al sangelui, care „curata ficatul si rinichii” prin eliminarea din sistem de materiale toxice reziduuale. Totusi, se pare ca folosirea Brusturelui drept curatitor al…

Citește mai departe

Cum ne vor ajuta ciupercile sa salvam lumea

Ne pot apara de atacuri cu arme biologice. Pot curata apele si solul de petrol si alte substante chimice periculoase, pot ajuta chiar la decontaminarea solului poluat radioactiv. Sunt sursa unor medicamente cu efecte remarcabile si a mii de potentiale leacuri inca necunoscute, pentru multele boli ale omenirii. Ciupercile – aceste forme de viata stranii…

Citește mai departe
Mierea ecologica detine aproape 20% din piata mierii romanesti

Mierea, medicamentul oferit de natura

Se spune ca mierea este nectarul vietii. Medicament, rasfat dulce si simbol al iubirii, mierea a fost descoperita inca din timpuri stravechi si folosita pentru pentru proprietatile ei miraculoase. In forma sa naturala, mierea este bogata in minerale, vitamine, enzime, aminoacizi si carbohidrati. Gatita insa, prin fierbere, isi pierde multi dintre acesti nutrienti, ei transformandu-se…

Citește mai departe

Cum vor sa salveze cercetatorii soiurile romanesti pe cale de disparitie

Initiativa apartine cercetatorilor Centrului de Cercetari Biologice din Jibou, care vor sa se asigure, astfel, ca pomii fructiferi traditionali vor supravietui in timp. Ei au inceput deja sa lucreze la crearea unei „banci de gene” vie, pe un teren al Gradinii Botanice din oras. Biologul Cosmin Sicora, directorul Centrului de Cercetari Biologice Jibou, spune ca…

Citește mai departe

Antibioticele naturii, leacuri magice pentru trup si suflet

Antibioticele naturale sunt mult mai usor asimilate de organism, nu produc distrugeri, ci ajuta sistemul imunitar in lupta sa impotriva microbilor care afecteaza corpul. Usturoiul contine o multime de antioxidanti care distruge bacteriile si radicalii liberi din sange, protejand eficient sistemul imunitar. Ceapa este un antibacterian foarte eficent. Pana la descoperirea penicilinei, primul antobiotic realizat…

Citește mai departe

Crengutele tinere ale unor pomi fructiferi ( mar, prun, par, visin ) sunt remedii naturale mai putin cunoscute

In compozitia chimica a acestor leacuri vegetale exista substante active importante de care organismul nostru are nevoie : vitaminele A, B, C, PP, saruri minerale de potasiu, taninuri, flavonoizi, pectine, acizi organici. O cura cu extractele obtinute din aceste ramurele are rezultate remarcabile dovedite in combaterea virusurilor, in lupta cu bacteriile si microorganismele, contribuind astfel…

Citește mai departe

Leacuri naturale din nuci verzi

Frunza de nuc si coaja verde a fructului au fost folosite inca din Antichitate datorita proprietatilor tonifiante, astringente, hipoglicemiante, antiscrofuloase, depurative si vermifuge, precum si da­to­rita prezentei unei substante care are rol de antiseptic local. Din coaja verde a nucilor se obtine un ulei excelent recu­noscut pentru capacitatea de a tine sub control nivelul colesterolului….

Citește mai departe

Leacuri fel si fel cu brusture

Una dintre cele mai raspandite plante din lume, brusturele, are proprietati antibacteriene, antifungice si diuretice si ajuta la eliminarea toxinelor. Fitoterapeutii din Europa, India, China si din Japonia recomanda preparatele din brusture pentru proprietatile detoxifiante in bolile de ficat, de rinichi si de splina. De asemenea, brusturele regleaza nivelul glicemiei, curata sangele de toxine si…

Citește mai departe

Leacuri din natura pentru rani si arsuri

In functie de suprafata lezata, remediile din plante, preparate sub forma de ceaiuri, de unguente sau de leacuri din farmacia stupului, te ajuta sa te vindeci in scurt timp si sa scapi de inesteticele cicatrice. Brusturele elimina infectiile In cazul ranilor purulente, se recomanda frunzele de brusture. Dupa ce au fost spalate bine, frunzele se…

Citește mai departe

Sa invingem gerul, cu bucatele potrivite

Care sunt alimentele miraculoase, sanatoase si suficient de puternice pentru a proteja impotriva temperaturilor extreme? Leacuri babesti sau ingrediente testate stiintific? Cu cat mercurul scade mai abrupt in termometre, cu atat se umplu mai abitir oalele si farfuriile. Exista o conceptie veche de cand lumea care spune ca, pe timp de iarna, organismul trebuie sa-si…

Citește mai departe

Trafic cu tigri la Hanoi

Un cameraman filmeaza corpurile neinsufletite si congelate a doi tigri, gasiti in portbagajul unui taxi din Hanoi, capitala Vietnamului. Traficul cu carne sau oase de tigru pentru consum sau pentru leacuri a crescut ingrijorator in statul asiatic. Braconierii congeleaza animalele pentru a cantari mai mult atunci cand le vand. Ecologistii spun ca in Vietnam mai…

Citește mai departe

Nea Sandu vindeca cu iarba

Bolile de ficat, ulcerul sau reumatismul. Sunt doar cateva dintre durerile pe care un prahovean de 80 de ani sustine ca le poate vindeca cu plante doar de el stiute. Mos Sandu a invatat sa faca „de leac” de la niste babe care au trait mai mult de 90 de ani. Astazi este cautat de…

Citește mai departe

Despaduririle

Despadurirea reprezinta totalitatea actiunilor prin care padurile sunt inlaturate complet de pe anumite suprafete atat din cauze naturale cat mai ales din cauze antropice. Principala cauza a despaduririlor o constituie expansiunea agricola. Nu trebuie omisa nici expansiune urbana. Functiile padurii in echilibrul mediului inconjurator : – pastreaza si amelioreaza calitatea mediului; – are rol de…

Citește mai departe

Produsul zilei – Muguri de pin bio

Mugurii (semintele) de pin eco marca Essential nu au chimicale, sint aromati si foarte sanatosi. Pot fi consumati proaspeti sau prajiti, in salate, supe, sosuri sau orez, dar pot fi „transformati” in leacuri pentru diverse afectiuni. Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori…

Citește mai departe