Natura, cel mai bun leac pentru trup si suflet

Miresme si gusturi alese, leacuri si culori „rupte” din natura. Aceasta este oferta „Targului pentru o viata sanatoasa” gazduit la acest sfarsit de saptamana de Muzeul Taranului Roman din Capitala.
targ eco
Zeci de bucuresteni s-au inghesuit ieri in curtea muzeului pentru a descoperi oferta de servicii si produse „verzi”. Vremea neprietenoasa nu i-a oprit sa se bucure de gustul painii eco, de aroma sucului de mere fara chimicale si a vinului din struguri ecologici, de dulceata mierii naturale sau de beneficiile uleiurilor fine de masline.

Si nici sa stea la coada pentru o bucata de branza sau de mezel preparate dupa retete traditionale. Ceaiurile si produsele terapeutice din plante medicinale ecologice sau naturale au atras si ele numerosi musterii.

Si in zona produselor cosmetice si de ingrijire corporala naturale si ecologice a fost agitatie mare. Momiti precum albinele de parfumul naturii, dar si de explicatiile vanzatorilor, oamenii s-au inghesuit sa testeze parfumuri, uleiuri si creme de tot felul. „Asta e o crema cu struguri. Am taiat ciorchinele si l-am pus”, a incercat sa ma „agate” un negustor de cosmetice naturale.

Peste drum, clientele primeau explicatii despre beneficiile cremelor cu lapte de iapa si de capra. Un pic mai incolo, intr-o invalmaseala de corpuri si brate, mai multi vizitatori incercau sa culeaga de pe rafturi sampoane, geluri de dus, ape de parfum, uleiuri corporale sau detergenti ecologici.

LECTURA DE COLECTIE. Si pentru ca este un targ pentru viata sanatoasa, din oferta nu lipsesc… bicicletele pentru toate varstele si nici cartile pe teme de sanatate. Jurnalul National este prezent si el cu cartile din colectia „Viata Sanatoasa”, dar si cu CD-uri cu Muzica de Colectie, DVD-uri cu filme celebre si nu in ultimul rand cu cartile din „Biblioteca Pentru Toti”.

Daca v-am starnit curiozitatea, puteti trece si astazi pe la Muzeul Taranului pentru a cumpara bunatati pentru trup si suflet. Un leu din costul biletului de intrare va fi donat catre Asociatia Mai Mult Verde.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *