In Sibiu, locurile de parcare sunt transformate in gradini, biblioteci si terenuri de sport

In Sibiu, locurile de parcare sunt transformate in gradini, biblioteci si terenuri de sport

Evenimentul mondial Park(ing) Day „parcheaza” astazi la Sibiu. In parcarea de la Cazarma 90, mai multi artisti, institutii si asociatii amenajeaza fiecare spatiile de parcare asa cum si-ar dori ei sa arate acestea.

Park(ing) Day este un proiectul artistic inceput in 2005, care a prins foarte repede, astfel ca in 2012 sunt reamenajate peste 975 de locuri de parcare din 162 de orase, 35 de tari de pe 6 continente, printre care si 15 locuri de parcare in Sibiu. Scopul principal este de a reda spatiile de parcare cetatenilor si a le transforma in parcuri si spatii de relaxare, de creatie si chiar in ateliere sau birouri urbane.

Crucea Rosie planteaza flori de tifon, Biblioteca Astra construieste un cabinet de biblioterapie unde vizitatorii sunt analizati si li se va oferi o biblioreteta cu leacuri din carte, Asociatia Al 6-lea jucator, Gymbo Sport si SwitchBowl transforma parcarile in spatii destinate sportului, Diana-Ribana & co. isi aduc garderoba in parcarea destinata in mod normal masinilor, Asociatia React realizeaza alaturi de elevii de la Liceul de Arta obiecte din hartie reciclata, iar TeaSpot amenajeaza propriul colt de ceainarie pe spatiul unui loc de parcare din Cazarma 90. Pe langa acestia, mai sunt artisti ce isi vor imagina aici coltul lor de gradina-atelier.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente