Primul burger creat in vitro, pornind de la celule susa de vaca, a fost gatit si degustat, luni, la Londra

Primul burger creat in vitro, pornind de la celule susa de vaca, a fost gatit si degustat, luni, la Londra, in cadrul unui eveniment-experiment potential revolutionar.Burgerul, cu o greutate de 142 de grame, a costat 250.000 de euro. Degustatorii au fost o austriaca „cercetatoare a tendintelor culinare” si un scriitor american autor al unei carti…

Citește mai departe
Cat de mult ingrasa bauturile carbogazoase? Ce au descoperit specialistii

O directiva UE interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe.

In viitor, sucurile de fructe nu vor mai contine, prin definitie, indulcitori. Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat, astazi, in cadrul unei reuniuni a ministrilor mediului la Bruxelles, o directiva care interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe. Nectarurile, facute din piure de fructe la care se adauga apa, pot contine indulcitori, dar…

Citește mai departe

21 Septembrie – Ziua Internationala impotriva plantatiilor forestiere in regim de monocultura

Intr-o declaratie internationala semnata de o serie de reprezentanti ai unor ONG-uri de mediu din intreaga lume, disponibila pe site-ul World Rainforest Movement si intitulata Stop expansiunii plantatiilor forestiere in regim de monocultura!, se afirma ca ,,milioane de hectare de pamant fertil sunt transformate rapid in deserturi verzi prezentate drept ,,paduri””. Conform materialului, aceste plantatii,…

Citește mai departe

Fara carne in farfuriile nemtilor

Autoritatile din Germania au recomandat populatiei sa renunte la meniurile traditionale bogate in carne in favoarea unor diete mai usoare, in stil mediteraneean, pentru a contribui, astfel, la salvarea planetei, scrie cotidianul britanic „Telegraph”. Bucataria nemteasca este renumita pentru faptul ca se bazeaza in mare parte pe preparate din carne. Dintre statele Uniunii Europene, Germania…

Citește mai departe

Ceai organic

India pregateste lansarea unui proiect pentru ceai organic sub egida Organizatiei pentru Alimentatie si Agricultura (FAO). Prin acest proiect vor fi finantati cei care desfiinteaza o plantatie conventionala, intineresc plantatiile de ceai bio existente sau trec de la modul de cultivare conventional la cel eco, fara chimicale. O alta parte a proiectului vizeaza elaborarea unui…

Citește mai departe