daca am probleme de

Agricultura ecologica, o solutie pentru fermierii romani

Ritmul mediu anual de crestere este de 23%, dezvoltarea sectorului ecologic este dovedita in principal de cresterea numarului de producatori implicati Fermierii spun ca pregatirea terenului, certificarea producatorilor bio si exportul de produse ecologice sunt de durata Avand un ritm mediu anual de crestere de 23%, dezvoltarea exponentiala a sectorului ecologic din Romania este dovedita…

Citește mai departe
daca am probleme de

Sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut in 2012 cu 45% fata de 2011

Conform datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in anul 2012 sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut cu 45% fata de 2011, reprezentand circa 3,38% din totalul suprafetei agricole a Romaniei. “Agricultura ecologica este un sistem dinamic in Romania cu un ritm mediu ponderat de crestere anuala de 23 %….

Citește mai departe

Se deschide prima cafenea bio din Cluj

Prima cafenea bio din Cluj se deschide la magazinul de produse bio „Cosul Verde” din Piata Avram Iancu, vineri, 5 noiembrie. Clujenii pot gasi aici specialitati de cafea si prajituri realizate exclusiv din produse certificate ecologic, din retete selectionate si „principii etice ce stau la baza comertului echitabil”, potrivit reprezentantilor cafenelei. Aceasta va fi inaugurata…

Citește mai departe

Slow Food si la Zilele Brasovului

Targul de produse traditionale „Roadele Pamantului” Slow Food Brasov a organizat saptamana trecuta prima edite a Targului de produse traditionale. Aceasta este o piata volanta unde toate produsele sunt vandute chiar de catre producatori, fara a exista intermediari. La prima editie peste 4.000 de brasoveni si turisti au trecut prin curtea Bibliotecii Judetene din Brasov…

Citește mai departe

    Propunere: Sistemul „GHINDA” de calitate ecologica a prestarii de servicii turistice

    SISTEMUL  „GHINDA” de calitate ecologica a prestarii de servicii turistice Structurile turistice extraurbane care afiseaza simbolul sunt acele structuri de prestari servicii turistice situate in zone determinate prin masuratoari de mediu, ca fiind fara poluare si, cel mai important aspect, nu interactioneaza negativ cu mediul inconjurator, aloca cel putin 1% din incasari pentru activitati de plantare arbori si arbusti. Structurile turistice extraurbane…

    Citește mai departe