Se deschide prima cafenea bio din Cluj

Prima cafenea bio din Cluj se deschide la magazinul de produse bio „Cosul Verde” din Piata Avram Iancu, vineri, 5 noiembrie. Clujenii pot gasi aici specialitati de cafea si prajituri realizate exclusiv din produse certificate ecologic, din retete selectionate si „principii etice ce stau la baza comertului echitabil”, potrivit reprezentantilor cafenelei.

Aceasta va fi inaugurata la ora 18:00, cu o degustare de capucino. „Cafeneaua este conceputa ca un spatiu deschis intalnirilor si evenimentelor”, arata reprezentantii localului. Prajiturile sunt realizate doar din ingrediente ecologice de Anda Calinici, unul dintre cei doi bucatari care au preparat cel mai mare tort din Ardeal, in urma cu trei saptamani, la aniversarea a trei ani de la deschiderea complexului comercial Polus Center.

„Chiar daca pentru unii este o industrie, o pasiune sau chiar o necesitate, pentru altii cafeaua reprezinta si singura modalitate de a-si asigura traiul zilnic. Cultivata pentru a aduce un venit familiilor de fermieri, vanzarea ei nu asigura de cele mai multe ori nici macar un trai decent. Cafeaua este bauta de oameni indiferent de educatie, religie, venit, culoarea ochilor sau a pielii, dar este cultivata de cei mai saraci locuitori ai planetei. Vrem ca toti cei din jurul nostru sa se poata bucura de cafea dincolo de gustul sau, fara sa ne gandim cu tristete la cei ce o cultiva. Din acest motiv, noi, cei de la Cosul Verde, cumparam cafeaua prin reteaua internationala de comert echitabil”, arata proprietarii cafenelei.

Comertul echitabil reprezinta un sistem economic si o miscare sociala ce sprijina micii fermieri din tarile in curs de dezvoltare, carora li se ofera un procent din vanzarile de pe piata internationala a produselor pe care acestia le cultiva – cafea, ceai, zahar sau fructe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *