Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec la o noua editie a campaniei „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” in judetul Hunedoara

0
359
93.114 elevi au colectat peste100 tone hartie reciclata, in programul ecologic ''Scoala pentru o Romanie Verde''
93.114 elevi au colectat peste100 tone hartie reciclata, in programul ecologic ''Scoala pentru o Romanie Verde''

Bucuresti, 2 noiembrie 2010 – Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu Primariile Uricani, Vulcan, Lupeni si Aninoasa, cu sprijinul Black&Decker si Carpatcement, deruleaza o actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in perioada 5-6 noiembrie.

Actiunea face parte dintr-o ampla strategie de mediu derulata in arealul deservit de Centrul de Colectare DEEE RoRec din Hunedoara, infiintat la 26 martie 2010 de Asociatia RoRec, in parteneriat cu primaria. De la sfarsitul lunii august pana in prezent in judetul Hunedoara, actiuni similare s-au desfasurat in orasele: Orastie, Simeria, Geoagiu, Deva, Hunedoara, Calan, Hateg, Bretea Romana, Bacia si toate localitatile lor apartinatoare, ceea ce a avut drept rezultat colectarea a peste 44 de tone DEEE.

Campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” va include actiuni de promovare a voluntariatului ecologic si de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Demersul va angaja atat autoritatile locale cat si mediul de afaceri si societatea civila.

Vineri 5 noiembrie, la ora 10.00, va avea loc deschiderea punctelor de colectare provizorii: in Uricani (in fata Casei de Cultura), in Lupeni (in fata Cinematografului Cultural Lupeni si in zona Penny Market), in Vulcan (in fata Complexului Pro Europa), in Aninoasa (in fata Scolii Generale Sfanta Varvara) si in Iscroni (in fata Scolii Generale Sfanta Varvara-structura Iscroni).

Toti locuitorii din aceste orase sunt asteptati sa depuna aparatura electrica veche sau defecta.

Cele doua puncte provizorii de colectare se vor inchide la ora 17.00 si isi vor relua activitatea sambata, 6 noiembrie, intre orele 10.00-17.00.

Activitatea de colectare DEEE se va derula in cele doua zile si prin preluarea de la domiciliu, in cazul echipamentelor voluminoase. Pentru detalii despre campanie sau programarea transportului de la domiciliu, cetatenii sunt invitati sa sune la numarul 0732 627 179, incepand de marti 2 noiembrie, pana sambata 6 noiembrie, zilnic intre orele 9.00-15.00.

Toti deponentii vor putea participa la o tombola cu premii si vor avea sansa sa castige unul dintre cele 50 de premii puse in joc: 5 biciclete DHS si 45 de scule electrice marca Black& Decker.

Sambata 6 noiembrie, intre orele 10.00-15.00 vor functiona puncte de colectare provizorii si in Dealul Babii si Paroseni (in fata Caminului Cultural), in Campul lui Neag (in fata scolii) si in Valea de Brazi (in incinta fostei mine Valea de Brazi).

Tragerea la sorti a castigatorilor la tombola va avea loc luni, 8 noiembrie 2010, ora 11.00 la sediul Primariei Lupeni (str. Revolutiei nr.2), in prezenta autoritatilor locale si a presei.

Detalii despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro.

Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec este o organizatie colectiva non-profit avand ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuti fabricanti europeni de electrocasnice cu activitate in Romania. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane, pentru utilizarea rationala a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice si implicit prin reintroducerea de materii prime in sectorul economic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.