Haralambie Vochiţoiu: „Avem nevoie de o alternativă la capcana întinsă de Consiliul Judeţean cu groapa ecologică”

Haralambie Vochitoiu: „Avem nevoie de o alternativa la capcana intinsa de Consiliul Judetean cu groapa ecologica”

Valea Jiului ar putea avea propria uzina de prelucrat deseurile de toate tipurile. Zilele trecute, senatorul Haralambie Vochitoiu (foto), impreuna cu reprezentantii administratiei locale din sase orase si municipii din sudul judetului au avut o intalnire cu reprezentantii firmei Steel Management Corporation, care este interesata sa construiasca in zona o instalatie de reciclare prin dezintegrare…

Citește mai departe
Schimbările climatice s-au aflat la originea misteriosului declin al populației din Insula Paștelui

Schimbarile climatice s-au aflat la originea misteriosului declin al populatiei din Insula Pastelui

Argumentul de ordin istoric invocat pentru a explica declinul populatiei de polinezieni din Insula Pastelui ar putea fi invalidat, conform unei noi cercetari publicate in Proceedings of the National Academy of Sciences, care sustine ca la originea misteriosului fenomen s-ar fi putut afla schimbarile climatice regionale, scrie techtimes.com. Multi oameni de stiinta au sustinut ca…

Citește mai departe
Insula care utilizeaz? energia regenerabil?

Insula care utilizeaza energia regenerabila

In largul coastei de Sahara Occidentala, in Oceanul Atlantic este o insula numita El Hierro care face parte din Spania. In viitorul apropiat toata populatia insulei (10.000 de persoane) va folosi energia din surse regenerabile. O atentie merita nu numai initiativa ecologica, dar de asemenea si principiul de generare a energiei. Compania spaniola Gorona del…

Citește mai departe

Lucrarile pentru constructia deponeului ecologic de la Barcea Mare pot incepe

Succes, dupa noua ani de incercari Saptamana trecuta, conducerea Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara a semnat, la Ministerul Mediului, contractul de finantare europeana pentru implementarea in judet a proiectului privind „Sistemul de management integrat al deseurilor”, cu o valoare de peste 70,6 milioane de euro. „Povestea” construirii unui deponeu ecologic in judetul Hunedoara a inceput inca…

Citește mai departe
“Let’s Clean Up Europe”, 10 mai 2014

PARADOX ROMÂNESC: O afacere cu deseuri a esuat in tara sufocata de gunoaie

Fabrica de sortare a deseurilor de la Orastie si-a incetat activitatea. De jur-imprejurul halelor stau tone de gunoaie pe care doar mustele (roiuri-roiuri) le mai „recicleaza”. In incinta fabricii   totul pare pustiu, abandonat. O motocositoare se aude infundat in zumzetul mustelor. Ultimul muncitor tunde gazonul Fabrica de sortare a deseurilor de la Orastie a fost…

Citește mai departe

Protectia Mediului Hunedoara, neinformatã de constructia deponeului ecologic

Proiectantul deponeului ecologic, responsabil pentru calitate. In urma mai multe negocieri, constructia deponeului ecologic din judetul Hunedoara va fi realizatã pe raza comunei Barcea Mare. Dupã ce acest lucru a fost stabilit, in campania electoralã pentru alegerile parlamentare, locuitorii comunei s-au arãtat nemultumiti de amplasamentul viitorului deponeu ecologic. Mai mult decat atat, ei au si…

Citește mai departe

Adio gropi de gunoi neconforme, CJ Hunedoara inchide depozitele de deseuri cu aproape 20 de milioane de euro

Aproape 20 de milioane de euro pentru inchiderea unor gropi de gunoi din judetul Hunedoara. Gropile de gunoi din Petrila, Lupeni, Aninoasa si alte localitãti ale judetului Hunedoara vor fi inchise. Consiliul Judetean Hunedoara a demarat un proiect prin care are in vedere inchiderea depozitelor urbane neconforme in cadrul Proiectului ”Sistem de management integrat al…

Citește mai departe

Actiune de cartare si masurare a unei pesteri nou descoperita pe valea Cernei de Valcea

Saptamana acesta Asociatia Hai Hui Targu Jiu a raspuns invitatiei lansate de Clubul de Speologie Vulcan Craiova, impreuna membrii celor doua organizatii au pornit intr-o actiune de cartare si masurare a unei pesteri nou descoperita pe valea Cernei de Valcea, in apropierea localitatii Polovragi. Pestera, descoperita de curand de catre membrii clubului de speologie si…

Citește mai departe

Fenomen misterios, creat de incalzirea globala deasupra Pamantului

Un fenomen misterios se produce deasupra planetei noastre, la el contribuind si fumul lasat de meteoriti. In plus, poluarea produsa de om aduce o importanta contributie la producerea lui. „Am detectat fum de meteoriti in norii noctilucenti”, a fost descrierea specialistului NASA, James Russell, de la universitatea americana Hampton. Conform Sott, descoperirea arata ca fumul…

Citește mai departe

Masuri de crestere a eficientei energetice a cladirilor

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC), Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi si autoritati publice locale, organizeaza vineri, 18 mai 2012, la Craiova, cea de-a doua sesiune de instruire a functionarilor publici din cadrul autoritatilor publice locale…

Citește mai departe

Peste 100 de elevi ai Colegiului National Iosfi Vulcan au iesit astazi pentru a le da oradenilor o lectie de ecologie

Peste 100 de elevi ai Colegiului National Iosfi Vulcan au iesit astazi in parcarea din strada Independetei pentru a le da oradenilor o lectie de ecologie. Elevii au militat astazi pentru colectarea selectiva a deseurilor. Actiunea a avut loc in cadrul proiectului national „Scoli pentru un viitor verde EDUPET” si a reunit elevi ai claselor…

Citește mai departe

Trei arii protejate din Regiunea Centru vor beneficia de o importanta finantare

Proiectele privitoare la trei arii protejate din Regiunea Centru vor beneficia de o importanta finantare obtinuta de catre Asociatia Biounivers din judetul Alba. Este vorba despre o suma nerambursabila de 2,1 milioane de lei, pentru elaborarea planurilor de management, pentru trei arii protejate. Asociatia Biounivers este condusa de Kinga Muncus Nagy, sotia biologului Mihai Muncus…

Citește mai departe
93.114 elevi au colectat peste100 tone hartie reciclata, in programul ecologic ''Scoala pentru o Romanie Verde''

Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec la o noua editie a campaniei „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” in judetul Hunedoara

Bucuresti, 2 noiembrie 2010 – Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, impreuna cu Primariile Uricani, Vulcan, Lupeni si Aninoasa, cu sprijinul Black&Decker si Carpatcement, deruleaza o actiune de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in perioada 5-6 noiembrie. Actiunea face parte dintr-o ampla strategie de mediu derulata in arealul deservit de Centrul de…

Citește mai departe

Saptamana Mobilitatii Europene 2010 la Targu-Jiu

Zeci de biciclisti vor marsalui maine pe strazile municipiului Targu Jiu, demonstrandu-le cetatenilor ca mersul cu bicicleta nu polueaza si face bine sanatatii. Asa vor marca reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Gorj debutul Saptamanii mobilitatii europene. Directorul APM Gorj, Elisabeta Juveloiu, a declarat ca marsul se va desfasura pe traseul SC Rostramo – bulevardul…

Citește mai departe

Eruptie vulcanica in Ecuador, un aeroport a fost inchis

Lava si cenusa rezultate in urma eruptiei vulcanului Tungurahua din Ecuador au dus la inchiderea aeroportului Guayaquil pana sambata seara, relateaza CNN. Vulcanul a erupt periodic din 1999 incoace, cele mai puternice eruptii inregistrandu-se in august 2006 si februarie 2008. Oficialii au evacuat orasele Cusua si Juive Grande din centrul tarii, dar nu s-au inregistrat…

Citește mai departe

Eruptia vulcanului Eyjafjoell din Islanda a incetat

Vulcanul islandez Eyjafjallajokull, care a perturbat traficul aerian in Europa in ultimele cinci saptamani, nu se mai afla in eruptie, a anuntat, duminica, geofizicianul Magnus Gudmunsson de la Universitatea Islandei. El a precizat insa ca este „prea devreme pentru a spune daca acesta este finalul eruptiei sau numai o oprire temporara a activitatii vulcanului”. „Pot…

Citește mai departe

Eruptia vulcanului din Islanda si-a pierdut din intensitate

Eruptia vulcanica a scazut de la altitudinea de 7.000 de metri la 3.000-4.000 de metri, potrivit geologului Magnus Gudmundsson de la Universitatea Islandei din Reykjavik. Eruptia vulcanului islandez Eyjafjoll s-a diminuat „mult si foarte repede” de la ultima intensificare, a declarat vineri un geolog islandez, precizand ca fluctuatiile de intensitate impiedica anticiparea evolutiei eruptiei. „Eruptia…

Citește mai departe

Vulcanul din Islanda va emite un nou nor de cenusa de proportii considerabile

Luna trecuta, traficul aerian din Europa a fost grav afectat de norul de cenusa vulcanica. Vulcanul din Islanda care a cauzat grave perturbari in transportul aerian al Europei luna trecuta s-a reactivat si emite un nou nor de cenusa de proportii considerabile, au avertizat joi meteorologii islandezi. „Eruptia a redevenit exploziva, lava a incetat sa…

Citește mai departe

Activitatea vulcanului din Islanda s-a stabilizat

Potrivit unui raport comun al Oficiului meteorologic islandez si al Institutului islandez al stiintelor Terrei, precum si a unor serii de imagini eliberate de Biroul Meteorologic britanic, activitatea vulcanului islandez Eyjafjallajokull s-a intensificat, informeaza BBC News. Activitatea vulcanului islandez Eyjafjallajokull in ultimele 12 ore, dupa o reluare a activitatii joi seara, iar norul de cenusa…

Citește mai departe