Trei arii protejate din Regiunea Centru vor beneficia de o importanta finantare

Trei arii protejate din Regiunea Centru vor beneficia de o importanta finantare

Proiectele privitoare la trei arii protejate din Regiunea Centru vor beneficia de o importanta finantare obtinuta de catre Asociatia Biounivers din judetul Alba. Este vorba despre o suma nerambursabila de 2,1 milioane de lei, pentru elaborarea planurilor de management, pentru trei arii protejate.

Asociatia Biounivers este condusa de Kinga Muncus Nagy, sotia biologului Mihai Muncus Nagy, disparut la inceputul anului 2012 in Insula Raoul din Oceanul Pacific. Ariile protejate pentru care s-a obtinut finantare sint Padurea de stejar pufos de la Miraslau – judetul Alba, Padurea de stejar pufos de la Petis – judetul Sibiu si Muntele Vulcan din judetul Hunedoara. Activitatea ce va fi derulata presupune identificarea limitelor, a proprietarilor de terenuri si administratorilor fondurilor forestier si cinegetic din zona ariilor protejate, realizarea de studii stiintifice necesare elaborarii Planurilor de Management, elaborarea si avizarea Planurilor de Management.
Proiect
Proiectul mai cuprinde activitati de diseminare a informatilor cu privire la rezultatele si activitatile implementate, de informare privind proiectul si rezultatele acestuia si organizarea de intilniri obligatorii cu factorii interesati, pe parcursul elaborarii Planurilor de Management. De asemenea, se doreste cresterea capacitatii institutionale a custodelui de gestionare a ariilor naturale protejate, prin Work-shop pe tema retelei Natura 2000, instruirea membrilor Asociatiei Biounivers in vederea realizarii unui management eficient al ariilor naturale protejate, achizitia de echipamente si suport GIS in vederea monitorizarii si realizarii unui management eficient al celor trei arii naturale. Contractul de finantare pentru proiect a fost incheiat intre Ministerul Mediului si Padurilor si Asociatia Biounivers, iar bugetul total al proiectului este de 2.445.836 lei. Implementarea proiectului se desfasoara in perioada 01 martie 2012 – 31 august 2014, creeaza 13 noi locuri de munca si urmareste crearea unor premize care sa permita un management eficient al retelei Natura 2000.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente