BORBELY: Norul de cenusa vulcanica nu va ajunge in Romania

BORBELY: Norul de cenusa vulcanica nu va ajunge in Romania

Norul de cenusa vulcanica nu va ajunge in urmatoarele 24 de ore deasupra Romaniei, a anuntat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, printr-un comunicat de presa.

“Ministerul Mediului si Padurilor a primit date de ultima ora privind evolutia norului de cenusa produs de eruptia vulcanului activ Grimsvotn din sud-estul Islandei. in conformitate cu ultima actualizare a prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centru international de avertizare pentru aviatie, privind cenusa vulcanica), pana maine 26.05.2011, ora 9, norul de cenusa vulcanica nu va fi prezent deasupra zonei geografice a Romaniei”, se arata in comunicatul Miniterului Mediului.

Potrivit sursei citate, Institutului de Meteorologie din Islanda a confirmat faptul ca emisia de cenusa vulcanica s-a intrerupt. Ca urmare, in urmatoarele 24 de ore nu se vor inregistra depasiri ale valorilor maxime admise ale concentratiilor de poluanti datorate norului de cenusa vulcanica, pe teritoriul Romaniei.

Ministerul Mediului si Padurilor monitorizeaza permanent prin Administratia Nationala de Meteorologie si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului atat traiectoria norului de cenusa, cat si concentratia particulelor in aerul ambiental.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente