Eruptia vulcanului din Islanda si-a pierdut din intensitate

  0
  320

  Eruptia vulcanica a scazut de la altitudinea de 7.000 de metri la 3.000-4.000 de metri, potrivit geologului Magnus Gudmundsson de la Universitatea Islandei din Reykjavik.eruptia vulcanului

  Eruptia vulcanului islandez Eyjafjoll s-a diminuat „mult si foarte repede” de la ultima intensificare, a declarat vineri un geolog islandez, precizand ca fluctuatiile de intensitate impiedica anticiparea evolutiei eruptiei.

  „Eruptia vulcanica a scazut de la altitudinea de 7.000 de metri la 3.000-4.000 de metri, vedem deci ca fluxul de magma a scazut mult si foarte rapid, de la aproximativ 200 de tone pe secunda la 50 de tone pe secunda”, a explicat Magnus Gudmundsson, de la Universitatea Islandei din Reykjavik.

  Totusi, astfel de fluctuatii „s-au produs deja, este a treia oara cand activitatea descreste (dupa o intensificare) si este, deci, imposibil de spus daca asistam la o diminuare finala a activitatii” inainte de a se opri, a subliniat cercetatorul.

  „Putem in continuare sa ne asteptam la fluctuatii in eruptia vulcanica si variatii in caderea cenusii”, a conchis el.

  Eyjafjoll a intrat in eruptie la 14 aprilie si norul imens de cenusa emis in primele zile a paralizat traficul aerian european timp de o saptamana . Alte doua momente de varf ale eruptiei au perturbat, de asemenea, traficul aerian european.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.