Banii Uniunii Europene salveaza investitiile din judetul Cluj

Considerat un adevarat magnet pentru investitori straini inainte de criza globala, Clujul isi salveaza renumele de judet cu bani datorita Uniunii Europene. De la parcuri industriale la obiective turistice si retele de apa, marile proiecte ale judetului sunt continuare cu bani comunitari. Numai in 2010, Consiliul Judetean a accesat peste 300 de milioane de euro.parc eolian

Rachitele-Ic-Ponor va fi primul drum din Romania cu o garantie de 30 de ani. Este considerat strategic pentru turismul din nord-vestul tarii, deoarece reda circulatiei o zona cu un potential pierdut din cauza accesului dificil.

Costa 30 de milioane de euro si va fi terminat peste un an. Tot bani europeni au fost folositi pentru modernizarea bailor sarate de la Dej si Cojocna.

5 milioane de euro au fost suficiente pentru ca statiunile sa se transforme intr-un concurent redutabil pentru cele din Ungaria. Dar autoritatile nu s-au oprit aici.

O alta zona unde vor fi atrasi bani europeni sunt parcurile industriale. Pentru inceput, energia solara va fi folosita pentru alimentarea celor 5 parcuri industriale ale Clujului.

Cum Uniunea Europeana finanteaza in proportie de 90 la suta proiectele de energie verde, autoritatile si-au propus sa transforme Clujul in primul judet alimentat din energii nepoluante.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *