Primarii din Hunedoara, amendate pentru deseurile ajunse la microhidrocentralele din Gorj

Primarii din Hunedoara, amendate pentru deseurile ajunse la microhidrocentralele din Gorj
Primarii din Hunedoara, amendate pentru deseurile ajunse la microhidrocentralele din Gorj

Primariile din orasele Petrosani si Vulcan au fost amendate cu cate 2.000 de lei pentru ca au permis depozitarea unor deseuri de haine second-hand si a pet-urilor pe malul mai multor cursuri de apa din zona, gunoiul fiind purtat apoi de afluenti in raul Jiu.

Totul, urmare a ploilor abundente din zilele trecute, coroborate cu topirea zapezilor, moment in care deseurile textile si pet-urile au fost luate de ape si au ajuns pe Jiu. Garda de Mediu si Societatea de Gospodarire a Apelor au facut controale si au fost amendate doua unitati administrativ-teritoriale din judetul vecin.
Deseurile textile si sticlele din plastic au fost purtate de altfel de raul Jiu pana la doua microhidrocentrale din judetul Gorj.

Nerealizarea lucrarilor de curatire
Autoritatile judetene cu atributii in domeniul protectiei mediului au efectuat mai multe controale atat la unitatile administrativ-teritoriale din Valea Jiului cat si la societatile comerciale din aceeasi zona care comercializeaza articole de imbracaminte second-hand. Ca urmare a acestor controale, primariile din municipiile Petrosani si Vulcan au fost amendate pentru nerealizarea lucrarilor de curatire si igienizare a malurilor cursurilor de apa de pe raza localitatilor respective.
In prezent se continua verificarile la societatile comerciale din Valea Jiului care vand articole de imbracaminte second-hand.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,548FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente