Opt scoli oradene vor o avea o materie noua: Reciclarea

0
655
Opt ?coli or?dene vor o avea o materie nou?: Reciclarea
Opt şcoli orădene vor o avea o materie nouă: Reciclarea
Opt scoli oradene vor o avea o materie noua: Reciclarea
Opt scoli oradene vor o avea o materie noua: Reciclarea

Printre orele de matematica, romana ori limbi straine, elevii de clasa a III-a si a IV-a de la opt scoli oradene vor o avea o materie noua: Reciclarea. Printr-un parteneriat intre ONG-ul Eco-Rom Ambalaje, Ministerul Educatiei si Primarie, dascalii ii vor invata cum trebuie sa actioneze ca sa protejeze resursele pamantului.

Pe intelesul elevilor

Pentru al doilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje si Ministerul Educatiei organizeaza ECOlimpiada elevilor, un concurs national prin care se cauta cei mai ecologisti scolari. In competitie s-au inscris opt scoli din Oradea: Colegiul National Iosif Vulcan si Scolile Gimnaziale nr. 11, Octavian Goga, Avram Iancu, Dimitrie Cantemir, Ioan Slavici, Oltea Doamna si Nicolae Balcescu.

Dascalii claselor a III-a si a IV-a de la aceste scoli vor primi un manual de ecologie, realizat de specialistii Ministerului, intitulat „Invatam sa reciclam ambalaje”. Din cele sase lectii prezentate in carte, elevii vor afla ce este reciclarea, care e rolul ei si cum trebuie sa colecteze deseurile.

Premii pentru „asi”

In vacanta de iarna, pe baza a ceea ce au invatat la noile ore, elevii inscrisi in concurs vor avea de scris o compunere despre cum vad ei reciclarea. Invatatorii vor alege cea mai buna compunere din fiecare clasa, care va fi prezentata pe site-ul concursului, iar aici va putea fi votata de public. Textele care aduna cele mai multe voturi si iau cele mai bune note din partea juriului format din profesori vor fi in final premiate.

Eco-Rom Ambalaje va recompensa cinci elevi cu cate o tableta PC, premiul II va fi acordat pentru zece elevi si va fi o camera foto digitala, iar alti zece elevi clasati pe locul al III-lea vor primi cate un aparat foto, tot digital. Vor exista si mentiuni: 100 de elevi vor primi cate un rucsac echipat cu toate rechizitele necesare. Semn ca ecologia nu va chiar pe gratis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.