Peste 100 de elevi ai Colegiului National Iosfi Vulcan au iesit astazi pentru a le da oradenilor o lectie de ecologie

Peste 100 de elevi ai Colegiului National Iosfi Vulcan au iesit astazi pentru a le da oradenilor o lectie de ecologie

Peste 100 de elevi ai Colegiului National Iosfi Vulcan au iesit astazi in parcarea din strada Independetei pentru a le da oradenilor o lectie de ecologie.
Elevii au militat astazi pentru colectarea selectiva a deseurilor.

Actiunea a avut loc in cadrul proiectului national „Scoli pentru un viitor verde EDUPET” si a reunit elevi ai claselor VI B, VII B, XI C si IX D. Acesti au constituit o brigada eco, care si-a propus sa demareze o serie de actiuni pentru constientizarea populatiei cu privire la colectarea selectiva si compactarea pet-urilor.

Elevii coordonati de profesoara Dana Mihincan au facut si o demonstratie practica, cu un aparat numit TEPET, cu ajutorul caruia au compostat pet-urile, reducandu-le volumul la minim. Totodata, liceeni au impartit trecatorilor pliante cu mesaje ecologiste.
„Ziua de azi o dedicam activitatilor ecologice. Dorim sa mediatizam faptul ca exista un aparat numit tepet, care poate fi folosit de oricine pentru compactarea sticlelor de plastic. Prin actiunea acestui aparat volumul de depozitare al acestora se reduce. Aceasta compactare faciliteaza o depozitare mai usoara, iar in acest fel pet-urile pot fi selectate si predate mai usor”, a spus diriginta clasei a VI B, d-na Dana Mihincan.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente