Fenomen misterios, creat de incalzirea globala deasupra Pamantului

0
423
Fenomen misterios, creat de incalzirea globala deasupra Pamantului
Fenomen misterios, creat de incalzirea globala deasupra Pamantului

Un fenomen misterios se produce deasupra planetei noastre, la el contribuind si fumul lasat de meteoriti. In plus, poluarea produsa de om aduce o importanta contributie la producerea lui.

„Am detectat fum de meteoriti in norii noctilucenti”, a fost descrierea specialistului NASA, James Russell, de la universitatea americana Hampton. Conform Sott, descoperirea arata ca fumul ramas de la trecerea meteoritilor prin atmosfera are un rol important in formarea acestor nori luminosi.


Fenomenul este unul care i-a uimit mereu pe oamenii de stiinta, fiind observat inca din secolul al XIX-lea. In 1885, oamenii din nord au observat, dupa eruptia vulcanului Krakatoa, ca apusurile de soare erau unele spectaculoase. Cel care a descoperit norii noctilucenti a fost germanul T.W. Backhouse. Fenomenul se petrece rar in zilele noastre, oamenii de stiinta neputand explica ce rol avea eruptia unui vulcan la producerea lui.

Un lucru este cert. Praful care contribuie la formarea acestor nori este unul cosmic, provenind de la meteoriti. Legatura a fost facuta de Mark Hervig, de la compania de profil GATS.

Alaturi de echipa sa, el a facut descoperirea care lamureste putin din misterul norilor care stralucesc in intunericul noptii. In trecut, ei erau vazuti in regiunile nordice, dar au inceput sa apara tot mai mult si in alte zone ale planetei.

Pe fondul incalzirii globale, fenomenul se intensifica.

Studierea norilor noctilucenti poate oferi informatii importante despre Pamant. De exemplu, faptul ca ei se produc acum pe zone intinse de pe Terra arata ca si incalzirea globala are o contributie importanta la producerea fenomenului.

Intensificarea activitatii din agricultura si mineritul, cele care degaja metan (gaz cu efect de sera), contribuie din plin la producerea conditiilor respective.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.