Masuri de crestere a eficientei energetice a cladirilor

Masuri de crestere a eficientei energetice a cladirilor

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor, Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri (AAEC), Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi si autoritati publice locale, organizeaza vineri, 18 mai 2012, la Craiova, cea de-a doua sesiune de instruire a functionarilor publici din cadrul autoritatilor publice locale in cadrul proiectului „Imbunatatirea eficientei energetice in gospodariile si comunitatile cu venituri mici din Romania”,  finantat din Fondul Global de Mediu (GEF).

Sesiunea de instruire are ca scop imbunatatirea nivelului cunostintelor functionarilor publici din cadrul autoritatilor publice locale in domeniul masurilor de crestere a performantei energetice a cladirilor, utilizand cu precadere materiale de constructie sustenabile, produse local.

La cursuri vor participa reprezentanti ai autoritatilor publice locale din Craiova si Calafat (judetul Dolj), Petrosani, Petrila, Vulcan si Calan (judetul Hunedoara), in calitate de parteneri locali in proiect, precum si personalul tehnic al unui numar mare de primarii din regiune, care si-au exprimat deja interesul cu privire la acest proiect. Materialele prezentate au fost elaborate de instructori cu experienta in domeniul eficientei energetice si al materialelor de constructii sustenabile din cadrul organizatiei partenere (AAEC), precum si de catre personalul din cadrul PNUD si MDRT.

Prima sesiune de instruire a avut loc in noiembrie 2011, la Petrosani. Sesiunile de instruire reprezinta o activitate din cadrul celor patru directii de actiune prin care proiectul urmareste reducerea cu 666.800 t CO2 echivalent a emisiilor de gaze cu efect de sera, prin reducerea consumului energetic al cladirilor din Romania, pana la finalizarea proiectului in anul 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *