Planuri pentru reciclarea bateriilor electrice

”Ce se intampla cu bateriile masinilor electrice dupa ce se uzeaza?”. Este o intrebare care ii framanta pe multi ecologisti sau detractori ai masinilor electrice. Ei bine, iata raspunsul producatorilor. Cand vorbim despre bateriile masinilor electrice, majoritatea oamenilor se gandesc automat la banalele baterii de sub capotele masinilor normale, care, dupa ce se uzeaza, sunt aruncate la…

Citește mai departe

    Guvernul va introduce stimulente fiscale pentru producerea si cumpararea masinii electrice

    Guvernul va introduce un pachet de stimulente financiare pentru incurajarea achizitiilor de masini electrice, destinate atat cumparatorilor, prin acordarea unei „prime ecologice”, cat si producatorilor, prin deducerea cheltuielilor din impozitul pe profit sau acordarea de ajutoare de stat. Facilitatile menite sa incurajeze productia si achizitia de autovehicule electrice vor fi incluse intr-o strategie privind incurajarea…

    Citește mai departe

    Iesenii vor putea colecta separat bateriile uzate pentru reciclare in recipiente al caror disigner poti fi chiar tu

    In perioada Noiembrie 2009 – Noiembrie 2010, Asociatia „Mai bine” implementeaza proiectul „Colectarea selectiva a deseurilor de baterii portabile in orasul Iasi ” finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European. Prin intermediul acestui proiect, a carui finantare totala se ridica la 14 969 euro, iesenii vor avea…

    Citește mai departe

    Iesenii vor putea recicla bateriile uzate

    In perioada Noiembrie 2009 – Noiembrie 2010, Asociatia „Mai bine” implementeaza proiectul „Colectarea selectiva a deseurilor de baterii portabile in orasul Iasi” finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European. Prin intermediul acestui proiect, a carui finantare totala se ridica la 14.969 euro, iesenii vor avea posibilitatea sa…

    Citește mai departe

    Bombele chimice din bateriile vechi

    Amestecate cu resturile menajere, bateriile electrice vechi, pentru care nu exista inca un sistem de colectare, sunt arse, aruncand in aer cantitati impresionante de substante toxice. Prin degradare, bateriile portabile aruncate la gunoi elimina metale grele deosebit de periculoase care contamineaza solul si panza freatica. Miliarde de baterii mici care contin tone de metale toxice…

    Citește mai departe

    Reciclarea bateriilor, obligatorie

    Directiva UE privind colectarea si reciclarea bateriilor si a acumulatorilor a devenit obligatorie pentru statele membre. Romania a anuntat ca a reusit armonizarea reglementarilor proprii cu cea europeana. Producatorii de baterii vor fi obligati sa colecteze deseurile acestor produse in proportie de cel putin 25% din productie pana in 2012, respectiv 45% pana in 2016….

    Citește mai departe