23.400 pasari salbatice ierneaza in Arges

La 15 ianuarie au fost numarate pasarile care ierneaza pe lacurile de acumulare ale judetului. Filiala Arges a Societatii Ornitologice Romane, reprezentata de prof. univ. dr. Radu Gava si dr. Adrian Mestecaneanu, a facut inventarul zburatoarelor. In timpul recensamantului au fost observate 47 de specii care ierneaza in zonele umede din judet, insumand un efectiv…

Citește mai departe

Sunatoarea, cel mai eficient antidepresiv natural

Sunatoarea este intanlita in zona de campie si cea subalpina si este folosita, in cantitati industriale, in prepararea medicamentelor pentru tratarea si prevenirea a numeroase afectiuni. Ceaiul de sunatoare este foarte cunoscut datorita capacitatii sale de a actiona ca antidepresiv. Dar, aceasta planta, infuzata sau folosita pentru uz extern, are numeroase alte beneficii. Este cunoscuta…

Citește mai departe

Plantele ca alternative la medicamentele clasice

Cand cumparam remedii naturale, trebuie sa intrebam farmacistul despre reactiile secundare ale acestora si despre interactiunea cu medicamentele Cel mai adesea, plantele sunt promovate ca fiind alternative la medicamentele clasice, fara efectele secundare ale acestora. Intr-adevar, majoritatea remediilor naturale sunt mai bine tolerate si metabolizate de organism decat pastilele. Dar aceasta nu inseamna ca preparatele…

Citește mai departe

Satu Mare s-a alaturat actiunii internationale de inventariere a pasarilor de apa

Membrii Societati Carpatine Ardelene – Satu Mare, ai Societati Ornitologice Romane si ai Agentiei pentru Protectia Mediului Satu Mare pe parcursul saptamanii au participat la inventarierea sincron al pasarilor acvatice. Actiunea poate sa fie considerat deja traditionala, fiindca este organizata in fiecare an, in primele saptamani ai anului. Scopul actiunii este inventarierea si cartarea speciilor…

Citește mai departe

Poluarea excesiva a aerului, apei, pamantului, stresul zilnic si lipsurile produc tot mai multi bolnavi

Vremurile pe care le traim sunt paradoxale: pe de o parte cercetarea stiintifica din domeniile medicinei umane si a industriei farmaceutice evolueaza rapid si spectaculos, pe de alta parte, poluarea excesiva a aerului, apei, pamantului, stresul zilnic si lipsurile produc tot mai multi bolnavi. Oamenii au inceput sa fie circumspecti atunci cand se imbolnavesc si…

Citește mai departe

Sunatoarea, un remediu-minune din farmacia verde a naturii

Sunatoarea are proprietati sedative, antiseptice, astringente, antiinflamatoare, vasodilatatoare si cicatrizante. Cantitati impresionante de sunatoare sunt folosite anual pentru prepararea medicamentelor care trateaza cele mai frecvente boli raspandite pe mapamond : depresia, afectiunile cardiace, insomniile, hipertensiunea arteriala, obezitatea si tendinta de ingrasare. Sunatoarea este o adevarata farmacie. In compozitia plantei au fost identificati peste 15 compusi…

Citește mai departe