Institutiile publice, dotate obligatoriu cu recipiente de colectare selectiva a gunoiului

0
292

In fiecare institutie publica din Romania trebuie sa existe cosuri de colectare selectiva, macar pentru hartie si plastic, a anuntat, astazi, comisarul-sef al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu.colectare selectiva obligatorie

Dotarea de acest gen va deveni obligatorie din 6 august, cand intra in vigoare Legea 132/2010 privind colectarea selectiva a deseurilor in institutiile publice.

„Aceasta lege a venit relativ tarziu fata de Directiva Europeana. Oricum, noi nu stam foarte rau la colectarea selectiva. Chiar as zice ca 2010 este anul in care recuperam intarzierile si la sticla, dar nu asta e important. Colectarea selectiva este sursa de bani, este resursa materiala pentru industrie. Ori atingerea unor teluri care au fost mici teluri de conformare, nu inseamna ca trebuie sa ne multumim cu ele”, a spus Silvian Ionescu.

Seful Garzii de Mediu a mentionat ca operatorul de salubritate din fiecare localitate este cel care trebuie sa se ocupe de nou forma de colectare selectiva impusa de lege.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.