Insulele Maldive introduc taxa verde pentru turisti

maldive.jpgArhipelagul Maldivelor, amenintat de ridirea nivelului marii, presupusa cauza fiind schimbarile climatice, o sa introduca o noua taxa de mediu pentru toti turistii care viziteaza regiunea, turisti care reprezinta ancora de salvare a economiei.
Destinatie de vacanta ,faimoasa in special pentru standardele ridicate in materie de sevicii de lux si atolii cu nisip alb,insulele Maldive si-au facut un renume ca fiind sustinatoare in atenuarea schimbarilor climatice deoarece cresterea nivelului marii va duce la scufundarea mai multor insule din arhipelag pana in 2100.

Economia Insuleleor Maldive,850$,este sustinuta in proportie de mai mult de un sfert de serviciile luxuriante proprii oferite turistilor,dar carora nu le-a impus inka o taxa,taxa menita sa ii ajute in lupta cu schimbarile climatice.
Presedintele Mohammed Nasheed,care in martie a schitat planurile care o sa transforme Insulele Maldive in prima natiune din lume impartiala in privinta carbonului din acest deceniu,a mentionat ca o taxa de mediu o sa fie perceputa in curand tuturor turistilor.
„Am introdus o taxa „green”.Este doar o chestiune de timp pana cand parlamentul o va aproba si sper ca aceasta o va face-3$ pentru fiecare turist pe zi,” a declarat Nasheed reporteriilor in Male,capitala arhipelagului din Oceanul Indian.
Bazat pe o medie anuala de 700,000 de turisti care isi petrec in medie 3 zile in Insule,rezulta aproximativ 6.3 milioane de dolari anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *