Inventie australiana – Motor care consuma foarte putin

Socati de pretul petrolului, care in ultima jumatate de an a crescut cu aproape 50 de dolari pe baril, multi paminteni s-au orientat pentru vehicule care consuma mai putin. In tot mai multe tari, in aceasta vara, scuterul a luat locul berlinelor.

ECONOMIE DE 50%. Pentru cei care nu sint inca pregatiti sa renunte la masini, producatorii au accelerat cercetarile pentru fabricarea unor motoare care sa consume mult mai putin si, implicit, sa fie mai ecologice. Revetec, o companie australiana, a lansat chiar saptamina trecuta un nou tip de motor, care are jumatate din dimensiune si greutatea celor folosite pe majoritatea masinilor si produce cu 50% mai putin gaze cu efect de sera.

Cea mai buna veste dintre toate, din punctul de vedere al omului obisnuit: motorul consuma jumatate cit unul obisnuit. Desi lansarea prototipului a fost intimpinata cu scepticism, producatorii sint foarte increzatori in proiectul lor si au organizat mai multe teste pentru modelul proaspat lansat, probele confirmind reteta din teorie a motorului. Producatorii au glumit spunind ca, si daca motorul va face economii de doar 20%, el va fi un succes extraordinar de piata. Inca nu este clar cind se va gasi pe piata motorul Revetec.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente