Investitiile in energia „verde”, conditionate de subventiile guvernelor

0
646
Ministerul Economiei a semnat contracte de 670 milioane lei din fonduri UE pentru energie verde

Sectorul energiei din surse regenerabile a avut mult de suferit de pe urma crizei financiare. Domeniul a inregistrat o scadere de 65% din ianuarie 2008 pana in martie 2009.
energie verde
Cu toate acestea, companiile ce actioneaza la nivel global in domeniul energiei alternative sunt optimiste in privinta viitorului acestui sector, potrivit raportului KPMG privind fuziunile si achizitiile din domeniul „energiei verzi”. Peste 60% din membrii executivi din domeniul energiei la nivel global asteapta o crestere a subventiilor din partea Guvernului.

Raportul mai arata ca, atrasi de subventiile generoase ale guvernului, peste 40% din respondenti au fost de parere ca SUA este tara in care sunt interesati sa faca investitii in acest sens. Pe de alta parte, este interesant faptul ca peste 80% din europeni cred ca presedintele SUA, Barack Obama, isi va onora angajamentele de mediu pe care si le-a asumat, comparativ cu doar jumatate din americani.

Aproape 50% din cei intervievati cred ca viitoarea conferinta, ce va avea loc la Copenhaga, la sfarsitul acestui an, va fi un moment de rascruce care va duce la investitii crescute in domeniul energiilor regenerabile.

Lipsa unor situatii financiare solide si a unor relatii pe termen lung cu creditorii defavorizeaza intreprinzatorii mai mici: aproape trei sferturi din respondenti de la companiile mai mici spun ca sursele de finantare sunt mai greu de gasit decat cu un an in urma.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.