Ion Tiriac isi face muzeu de vanatoare

0
948

Omul de afaceri Ion Tiriac a anuntat recent ca vrea sa amenajeze anul viitor, in judetul Brasov, un muzeu de vanatoare, unde intentioneaza sa expuna toate trofeele adunate de-a lungul timpului la partidele de vanatoare
ion tiriac
Pasiunea pentru vanatoare i-a fost transmisa lui Ion Tiriac de Ion Gheorghe Maurer, premier in vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. „Botezul” lui Tiriac ca vanator a fost pregatit cum se cuvine.

Mistretii era insirati in poienita, iar cainii misuna in jurul lor. Vanatorii treceau din mana-n mana un termos cu tuica fiarta, in timp ce securistii nu-l slabeau din ochi pe Maurer. Un padurar tanar avea pregatit aparatul de fotografiat.

Tiriac avea marea onoare sa fie botezat de primul-ministru. S-a trantit langa mistreti, iar Maurer il lovea pe spinare cu o nuia de alun.

Intreaga poveste a fost dezvaluita in urma cu patru ani de Florea Simandan, fost colonel de Securitate.

Acum, Tiriac are o colectie impresionanta de arme de vanatoare. Prima carabina a primit-o in 1972 chiar de la Maurer, dupa finala Cupei Davis din Romania cu SUA.

O alta arma de colectie, cu incrustatii din aur, a primit-o de la regina Angliei. Mai mult, miliardarul a inchiriat, pe termen nelimitat, fostul domeniu de vanatoare din Almasu Mare, care a apartinut clanului Ceausescu.

Sursa: Universul Padurii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.