James Hansen, director NASA – „Sefii din industria combustibililor fosili ar trebui judecati pentru crime impotriva umanitatii si a naturii”

0
287

„Interese speciale au blocat tranzitia spre sursele de energie regenerabila. In loc sa se concentreze asupra surselor regenerabile de energie, companiile din industria combustibililor fosili au ales sa imprastie zvonuri care sa discrediteze teoria incalzirii globale, la fel cum marii producatori de tutun au incercat sa discrediteze legatura dintre fumat si cancer”, sustine specialistul in problemele climatice, James Hansen, directorul Institutului Goddard pentru studii spatiale al NASA..

„Sefii acestor companii stiu ce fac si sint constienti de consecintele pe termen lung daca modul actual in care isi conduc afacerile nu se schimba”. In opinia mea, acesti directori ar trebui judecati pentru crime impotriva umanititii si a naturii”.

Hansen a afirmat, in fata Congresului, ca lumea a depasit cu mult limita superiora a concentrarii de gaze cu efect de sera din atmosfera si trebuie sa revina la nivelul din 1988. In opinia sa, Pamintul mai poate rezista in acest ritm doar citeva decenii, dupa care vor aparea procese de extinctie in masa, colapsul ecosistemului si cresterea dramatica a nivelului oceanelor.
„Sintem prajiti, daca nu ne indreptam pe o directie total diferita. Aceasta este ultima sansa”.

Pentru reducerea emisiilor, Hansen propune ca termocentralele bazate pe carbuni care nu dispun de sisteme de captare a emisiilor de dioxid de carbon ar trebui interzise in Statele Unite pina in2025 s in restul lumii pina in 2030.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.