Judetul Teleorman are doua noi arii naturale protejate

0
478

In anul 2008, pe raza judetului Teleorman au fost declarate doua noi arii naturale protejate: rezervatia naturala Padurea Pojoratele – 58 ha, localitatea  Draganesti de Vede si rezervatia naturala  Ostrovul Mare  – 140 ha, localitatea Islaz.

In scopul extinderii retelei nationale de arii naturale protejate, in anul 2008, APM Teleorman a atribuit in custodie aceste arii naturale protejate prin incheierea de conventii de custodie, astfel:

– Rezervatia naturala Padurea Pojoratele – a fost atribuita in custodie Directiei Silvice Alexandria;

– Rezervatia naturala Ostrovul Mare – a fost atribuita in custodie Asociatiei Echilibru.

Rezervatia naturala Padurea Pojoratele

Este situata pe teritoriul administrativ al comunei Draganesti de Vede, judetul Teleorman. Tipul ariei naturale protejate este rezervatie naturala, obiectivul ariei naturale protejate fiind protejarea si conservarea tipului de habitat natural – sleau normal de lunca, unde varsta arboretelui natural variaza de la 46 ani pana la 121 ani, cu densitatea medie de 1,0.

 


Rezervatia naturala Ostrovul Mare

Este situata pe teritoriul administrativ al comunei Islaz. Tipul ariei naturale protejate este rezervatie naturala. Obiectivul ariei naturale protejate este protejarea si conservarea coloniei speciei de cormoran mic, specie inclusa in anexa 2 a Conventiei de la Berna pentru conservarea vietii salbatice din Europa si in anexa 3 a OUG nr. 57/2007. Arboretele naturale aproape virgine de Populus nigra, care s-au dezvoltat viguros, au o inaltime in prezent de circa 30 metri si o acoperire medie de 75%. Aceste arborete dezvolta in sinuzia ierboasa unele liane.

 

Director Executiv APM Teleorman – ing. Mihai SERBAN

Sursa: Infomediu Europa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.