Korodi: Ministerul Mediului va finanta noi studii la Rosia Montana. Unele date sunt superficiale

0
439
Korodi: Ministerul Mediului va finan?a noi studii la Ro?ia Montan?. Unele date sunt superficiale
RMGC pierde încă un aviz crucial ce marchează un regres de 8 ani
Korodi: Ministerul Mediului va finanta noi studii la Rosia Montana. Unele date sunt superficiale
Korodi: Ministerul Mediului va finanta noi studii la Rosia Montana. Unele date sunt superficiale

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a anuntat ca ministerul pe care il conduce va finanta in acest an noi studii legate de proiectul minier aurifer de la Rosia Montana, avand semnale ca unele date existente, legate de impermeabilitatea viitorului iaz de decantare, ar fi „incerte si superficiale”.

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a declarat, joi, intr-o conferinta de presa la Cluj, ca vor fi realizate studii geomorfologice in zona viitorului iaz de decantare de la Rosia Montana, care vor dura patru luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Ministerul Mediului trebuie sa finanteze din surse proprii studii care sa clarifice anumite teme conflictuale. Datele furnizate sunt incerte, superficiale, legate de impermeabilitatea iazului de decantare de la Rosia Montana. Anul acesta vom face, cu institutii de stiinte, studii care sa clarifice aceste aspecte. Vom face in acest an studii geomorfologice in zona in care se doreste amplasarea iazului de decantare, vom verifica datele cu privire la impermeabilitatea zonei unde se propune construirea iazului, deoarece au fost controverse majore cu privire la validitatea si valabilitatea datelor furnizate de beneficiarul proiectului. Datele care ne parvin arata ca ceea ce s-a intamplat a fost superficial, exista pericol de a emite o decizie luand in considerare date viciate. Studiile vor dura patru luni si vor fi finantate din resursele Ministerului Mediului”, a spus Korodi.

Intrebat cum comenteaza „amenintarile” companiei Rosia Montana Gold Corporation, care a anuntat ca va da statul roman in judecata, ministrul Mediului a spus ca nu crede ca statul va pierde un eventual proces.

„Cand aceasta companie are probleme continue in justitie ca titular al proiectului si sunt multe lucruri nepregatite din partea lor si pierd avize, inseamna ca nu este o problema a statului roman, ci a celor care propun. Cred ca statul roman, intr-un eventual proces, nu va pierde, pentru ca avem date certe si putem arata care au fost blocajele din cauza beneficiarului, adica a titularului de proiect”, a mentionat Korodi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.