La Bacau se face un „cadastru verde”

0
714

Primaria Bacaului a demarat, ieri, operatiunea „cadastru verde” – o premiera postdecembrista, menita sa imbunatateasca viata locuitorilor municipiului. In cadrul acestei actiuni, se vor masura suprafetele de spatiu verde dintre blocuri, iar copacii vor fi inventariati.cadastru verde

Evaluarea suprafatelor parcurilor, a scuarurilor si aranjamentelor florale existente in municipiu, cat si aspectul acestora, sunt facute de inspectorii administratiei locale, care sunt hotarati sa ceara parerea cetatenilor in privinta aspectului zonelor verzi.

Toate informatiile vor fi centralizate intr-un registru special, iar observatiile de interes vor fi dezbatute in comisia pentru mediu a Consiliului municipal.

„Registrul spatiilor verzi se va completa, de acum, periodic, in functie de modificarile si interventiile ce vor fi facute, reflectand, astfel, cu precizie, situatia din municipiu”, a declarat primarul Romeo Stavarache. Edilul Bacaului a mai spus ca spatiile verzi vor fi permanent monitorizate de catre administratia locala, in asa fel incat locuitorii municipiului sa simta o imbunatatire a calitatii vietii.

In acest moment, fiecarui locuitor ii revin 17 metri patrati de spatiu verde amenajat, dar acesta suprafata va creste, in urmatoarele doua luni, cu aproximativ patru metri, gratie unor proiecte care vizeaza realizarea Parcului Unirii 3, langa Catedrala ortodoxa „Inaltarea Domnului” si infiintarea de parcuri in preajma cartierelor de blocuri ANL inaltate in ultimii doi ani. Estimata, in prezent, la 17 metri patrati pe locuitor, suprafata de spatiu verde amenajat va creste cu inca patru metri patrati, prin implementarea, in urmatoarele doua luni, a trei noi proiecte.

Acestea vizeaza realizarea Parcului Unirii in preajma noii catedrale ortodoxe ce se construieste in municipiu, precum si infiintarea de parcuri in preajma cartierelor de bloc ANL inaltate in ultimii doi ani. Edilii municipiului Bacau vor chiar sa angajeze specialisti in estetica urbana si firme specializate in gradinarit.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.