La Beijing incep restrictiile cu privire la circulatia rutiera pentru imbunatatirea aerului

0
233

Cu mai putin de doua luni inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing, autoritatile chineze vin cu restrictii in ceea ce priveste circulatia autovehiculelor.

Ieri au fost scoase temporar din circulatie jumatate din masinile aflate in serviciul Partidului Comunist si al autoritatilor locale.

Incepand cu 20 iulie va intra in vigoare o noua restrictie pentru automobilisti. Respectiv, in functie de numarul de inmatriculare se va circula fie in zilele pare, fie in cele impare. Toate aceste masuri vin in sprijinul imbunatatirii calitatii aerului.

Cele 40 de miliarde de dolari destinate modernizarii infrastructurii chineze nu au avut niciun impact asupra aerului, care ramane una din principalele probleme ale Beijingului.

Presedintele Comitetului Olimpic International a avertizat ca unele intreceri sportive in aer liber ar putea fi amanate din cauza poluarii. Dar autoritatile sunt decise sa atinga standardele cerute prin interzicerea in saptamanile viitoare a circulatiei autovehiculelor vechi sau foarte poluante.

Jocurile Olimpice de la Beijing vor debuta pe 8 august.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.