La Brasov, brazii sunt adunati si valorificati energetic

0
458

In plina criza energetica, brasovenii merg pe principiul, nimic nu se pierde, totul se transforma.
brazi de craciun reciclati
In loc sa ajunga la gunoi, brazii de Craciun care au inveselit pina acum casele brasovenilor se vor transfoma in combustibil sau in prefabricate din lemn. Brasovul e singurul oras din tara unde brazii de Craciun se recicleaza.

Brazii de Craciun ai brasovenilor nu mai ajung la gunoi. Autoritatile au demarat un proiect de reciclare a materialul lemnos. In numai opt ore masina de maruntit brazi poate toca pana la 2.000 de copaci. „Prelucrandu-i ii putem valorifica energetic ca materie prima pentru prefabricate din lemn”, a spus directorul unei firme de salubritate, Dan Ceasusescu.

Programul de colectare a brazilor, deocamdata unic in tara, este sutinut de primarie si de Agentia pentru Protectia Mediului Brasov. „Ideea e ca nu trebuie sa pierdem nimic pentru binele nostru si al sanatatii populatiei si, de asemenea, sa fim prietenosi cu mediul”, a spus Ciprian Bancila, reprezentant al Agentiei Nationale pentru Mediu.

Programul de colectare al brazilor va incepe in acest sfarsit de saptamana si se va incheia pe 17 ianuarie. In aceasta perioada, angajatii de la salubritate vor aduna, pe langa materialele reciclabile, si brazii pe care brasovenii trebuie sa ii lasa la rampele de gunoi sau in fata caselor.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.