Lacul Circului din Bucuresti seaca vazand cu ochii din cauza constructiei unui bloc

  Lacul Circului din Bucuresti este in pericol, din cauza unui bloc de 18 etaje, care se construieste in zona. In doar trei luni, apa lacului a scazut, cu un metru si jumatate.
  lacul circului
  Se pare ca, cele cinci niveluri, din subteranul cladirii, blocheaza izvoarele. Constructia cladirii de 72 de metri a inceput in urma cu doi ani. Monstrul de otel are si o fundatie pe masura, construita, spune Primaria Capitalei, fix peste panza freatica prin zona.

  Radu Popa, director adjunct la Administratia Lacurilor, spune ca „in niciun an scaderea nu a fost atat de mare, de un metru si jumatate. Maxim, in mod normal, 30 de cm este scaderea acestui lac”. El a explicat ca fundatia constructiei, care are 36 de metri in subteran, a blocat izvoarele care alimenteaza Lacul Circului.

  Primaria Sectorului 2, care a dat autorizatia de constructie, tine partea constructorului. Bogdan Parvan, arhitectul sef al sectorului 2, il contrazice si spune ca scaderea se datoreaza precipitatiilor scazute din ultimul an. „S-a realizat o fundatie cu pereti mulati, incastrati in stratul de argila, si astfel nu are nicio influenta asupra mediului inconjurator”, explica el, la randul lui.

  Lacul Circ

  Dar oamenilor din zona nu le pasa de avize. Ei vor parcul si lacul. In timp ce la lacul dispare si primariile se cearta blocul creste. Daca nu vor ajunge la un compromis, Lacul Circului va fi in curand doar o amintire.

  Sursa: Antena 3

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *