Laszlo Borbely: „Haideti s-o facem!”

1
939

La 25 septembrie anul acesta, romanii vor curata toate gunoaiele din tara, intr-o singura zi, in cadrul proiectului „Let”s do it Romania!”, ce a fost lansat astazi.Laszlo Borbely

Curatenia Nationala se va face cu implicarea cetatenilor Romaniei, dar si a autoritatilor locale si centrale. „Hai s-o facem! Hai sa curatam Romania! E vorba de implicarea a milione de oameni. Dar daca numai intr-o singura zi facem aceasta curatenie, n-am facut nimic. Ce-i mai important, pe langa actiune, este ceea ce se va intampla dupa”, a spus Laszlo Borbely, prezent la conferinta de lansare.

Cei care vor sa participe ca voluntari pentru diverse faze ale campaniei de „schimbare la fata a Romaniei”, se pot inscrie pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

In aprilie, proiectul intra in etapa cartarii deseurilor, realizata cu ajutorul voluntarilor inscrisi pe site. Cartarea presupunea localizarea mormanelor de deseuri din arealele naturale si stabilirea coordonatelor acestora cu ajutorul GPS-ului. Rezultatul final al acestei actiuni este harta deseurilor din Romania, in baza careia vor putea fi estimate resursele necesare, ca si numarul de voluntari necesari pentru desfasurarea cu succes a evenimentului.

Pana in acest moment, proiectul a reusit sa adune 20.000 de sustinatori individuali, prin intermediul retelelor de socializare, care pot deveni voluntari in ziua stabilita pentru curatenie. „Pentru Romania, acest proiect va inseamna ridicarea unui standard intrucat, pana in prezent, suntem tara cea mai intinsa implicata intr-un astfel de program, avem cea mai mare populatie si avem o infrastructura a gestiunii deseurilor inca insificient pusa la punct”, a spus Liana Buzea, presedinta organizatiei de mediu Eco-Assist, care a initiat acest proiect in Romania.

Inspirat din initiativa Estoniei „Let”s do it Romania!” este inspirat din initiativa Estoniei, unde 50.000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata la 3 mai 2008. Ideea a devenit un adevarat fenomen si alte tari au urmat exemplul Estoniei: Letonia, Lituania si Portugalia. „In Estonia au venit mai multe zeci de mii de cetateni la curatenie, dar noi fiind o tara mare va trebuie sa avem milioane de cetateni care sa vina si sa curate Romania intr-o singura zi”, a mai spus Borbely.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.