Castellon va avea primul edificiu din lume, placat cu ceramica ecologica

0
317

In localitatea valenciana Castellon de la Plana, va fi ridicat un edificiu care va fi prevazut cu o fatada din ceramica, ce va contribui la purificarea aerului din jur.Castellon

In decursul acestui an, in orasul Castellon de la Plana va fi construita, in premiera mondiala, o cladire prevazuta cu o fatada din ceramica, care va contribui, prin sistemul sau catalizator, la purificarea aerului din jur.

Viceprimarul Castellonului, Javier Moliner si directorul general al companiei Ceracasa, Carlos Cabrera, au prezentat deja proiectul cladirii, care face parte din programul City Lab, in cadrul caruia orasul Castellon figureaza ca un laborator de teste pentru sectorul ceramicii.

„Este vorba de un pariu, pentru a convinge populatia ca acest oras poate deveni o referinta in sectorul industriei ceramice, care are o nevoie urgenta de inovatii”, a declarat Moliner. Acesta a dat ca exemplu placile de paviment ceramic pentru nevazatori, gresia speciala pentru trotuarele din oras si ceramica desenata, pentru jocuri publice, ce poate fi instalata in diverse parcuri ale localitatii.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.