Lucrarile la Statia de epurare din Falticeni, blocate prin anularea licitatiei

Proiect major de tratare a apelor uzate din jurul Bucure?tiului, finan?at de UE cu 130 de milioane de euro
Lucrarile la Statia de epurare din Falticeni, blocate prin anularea licitatiei

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a anulat licitatia de reabilitare, investitie de 40 de milioane de lei. „Asteptam motivarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor pentru a afla de ce s-a anulat licitatia. Vom vedea ulterior cum se va proceda”, a declarat directorul SC ACET SA, firma organizatoare a licitatiei. O firma din Austria, una din Spania si alta din Germania, au contestat licitatia castigata de o firma de profil din Franta.
Lucrarile pentru Statia de epurare a apelor din municipiul Falticeni nu vor fi incepute foarte curand, dupa ce Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a anulat licitatia de reabilitare a acestei statii de epurare, o investitie de peste 40 milioane de lei. Primarul municipiului Falticeni, Catalin Coman, a declarat ca aceasta problema trebuie sa o clarifice SC ACET SA Suceava, firma care detine statutul de operator regional pentru apa si canal in judetul Suceava. „Conform legii, ACET SA este responsabila pentru licitatiile pe care le-a organizat. Noi avem doar un singur reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor de la ACET. Nu putem sa ne impunem un punct de vedere si in plus, trebuie respectate procedurile legale. Dorinta noastra este sa fie grabita noua licitatie iar cei de la ACET sa actioneze in consecinta”, a declarat primarul municipiului Falticeni, Catalin Coman.

Directorul SC ACET SA Suceava, Stefan Groza, aflat in concediu, a declarat ca a aflat de la colegii sai despre situatia nou creata. „Stim despre contestatie si despre rezultatul ei. Asteptam motivarea Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor pentru a afla de ce s-a anulat licitatia. Vom vedea ulterior cum se va proceda. Toate aceste amanari sunt in detrimentul bunului mers al desfasurarii proiectului. Daca lucrurile ar fi mers cum se astepta, in luna iunie anul viitor urmau sa inceapa lucrarile la statia de epurare de la Falticeni”, a explicat directorul Stefan Groza.

O firma din Austria, una din Spania si alta din Germania, au contestat licitatia castigata de o firma de profil din Franta

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor a anulat in aceasta saptamana procedura de atribuire a contractului privind reabilitarea statiei de epurare a apelor din municipiul Falticeni, dupa ce mai multe companii romanesti si straine, ale caror oferte au fost respinse, au contestat licitatia.

Proiectul are o valoare estimata la peste 40 milioane lei fara TVA, fiind finantat din fonduri de coeziune (76,5%) si din surse nationale (23,5%), cu o durata a contractului de 31 luni.

In cadrul licitatiei organizate de ACET Suceava au fost depuse zece oferte, impotriva rezultatului procedurii de atribuire fiind formulate contestatii de catre compania austriaca Ginzler Stahl-u Anlagenbau, de asocierea de firme Comsa (Spania)-Rotary Constructii si de compania germana Passavant Roediger, ale caror oferte au fost respinse, informeaza casa de avocatura Bostina si Asociatii, care a reprezentat in fata CNSC compania austriaca Ginzler Stahl-u Anlagenbau.

„Ginzler Stahl-u Anlagenbau a cerut anularea comunicarii privind rezultatul procedurii de atribuire, respectiv a deciziei de respingere a ofertei, anularea procesului-verbal de evaluare a ofertelor si a actelor subsecvente acestuia, inclusiv a raportului procedurii de atribuire, constatarea nulitatii contractului de achizitie publica incheiat cu ofertantul declarat castigator si obligarea autoritatii contractante la reevaluarea ofertelor cu respectarea prevederilor legale in materia achizitiilor publice”, arata casa de avocatura.

In urma analizei, CNSC a decis anularea procedurii de atribuire a lucrarilor de reabilitare a statiei de epurare catre firma VEOLIA Water Solutions & Techologies Romania SRL, ce face parte dintr-un grup francez de firme recunoscute in domeniul tratarii apei. (Neculai ROSCA)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *