Lupeniul, plin de deseuri medicale

0
300

Comunitatea din municipiul Lupeni este pusa in pericol din cauza unor saci de deseuri care au fost gasiti la groapa de gunoi a orasului. Oamenii din zona spun ca nu este pentru prima data cand se intampla asa ceva si cer ajutorul autoritatilor pentru a nu se expune pericolului.

Sute de fese folosite, seringi, perfuzii si alte deseuri medicale au fost aruncate la groapa de gunoi a municipiului Lupeni, la cativa pasi de sediul primariei. Oamenii care locuiesc in apropierea gropii de gunoi, intr-un cartier de case, spun ca sunt ingroziti, cu atat mai mult cu cat nu este pentru prima data cand astfel de deseuri sunt imprastiate in zona. „Avem copii mici, care se pot intepa in seringi. Cainii aduc fese murdare de sange si perfuzii”, a spus o femeie care locuieste in zona.

„Le-am dat foc cand am mai gasit asa ceva aici. E un pericol pentru noi si copiii nostri. Sa vina cineva sa le ia, ca pe noi ne amendeaza daca le ardem”, spun oamenii.

Cei mai multi oameni care traiesc in zona umbla mereu la groapa de gunoi pentru a aduna deseuri metalice sau cartoane, pentru ca aproape toti traiesc din ceea ce gasesc acolo.

Reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Hunedoara sustin ca nu stiau de existenta acestui focar cu deseuri medicale si au demarat o ancheta pentru a stabili provenienta lor. „Nu am stiut ca ar exista asa ceva acolo. Am demarat o ancheta si reprezentantii din teritoriu vor face demersurile pentru a afla de unde provin deseurile respective”, a spus dr. Dan Magheru, director executiv al ASP Hunedoara.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.