Maidanezii, marul discordiei intre locatari

0
346

Adoptii Caini
Cativa locatari ai unui bloc din Targu Jiu sunt nemultumiti ca o vecina de la parter creste caini in fata imobilului.

In fata unui bloc de pe strada 23 august din Targu Jiu, Maria Branzan, care locuieste la parter, a amenajat un mic adapost pentru o catea si puii ei. Din aceasta cauza, cativa vecini sunt nemultumiti. „De ce sa avem o crescatorie de maidanezi in fata blocului? Ma deranjeaza mirosul, faptul ca latra mereu. Isi fac nevoile uneori si pe scara blocului. Calcam in ele si le ducem in casa”, a spus unul dintre locatari. Sotia acestuia, Craete Florica, a povestit ca, in urma cu doi ani, a fost muscata de unul dintre cainii de care are grija Maria Branzan. „M-a muscat de picior si am facut o luna injectii. Am fost si la Sanepid, si la primarie, dar nimeni nu ia nici o masura. Ma numar printre cei care nu vor cainii aici, in fata blocului”, a spus femeia.

„Este dreptul fiecaruia de a avea un suflet aproape”

Stelian Minulescu locuieste in blocul 3, scara 1, si spune ca nu este deranjat de cainii de care are grija vecina sa. „Nu are decat o catea cu doi pui. Nu face rau nimanui. Este dreptul fiecaruia de a avea un suflet langa el. Ea este cea care trateaza cainii din cartier, le cumpara pastile, le da mancare. Fecalele ne deranjeaza pe toti, insa poate sa le stranga femeia de serviciu. Poate ca nu este o chestie normala, dar fiecare om are dreptul sa ingrijeasca un caine”, a spus Stelian Minulescu.

„Daca toti oamenii ar ingriji un caine, nu ar mai fi atatia pe strazi si ar fi mult mai bine. De ce sunt eu de vina ca animalele ma iubesc? Noaptea, catelele dorm printre masini. Animalele nu trebuie tratate cu violenta. Imi da satisfactie faptul ca pot ajuta un suflet. Trebuie sa facem ceva sa starpim violenta. Ce au cu acei caini? Nu le-au facut rau”, se intreaba Maria Branzan. Reprezentantii Primariei Targu Jiu au mentionat ca nu au cum sa intervina in aceasta problema, ea trebuie rezolvata intre locatari.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.