Maidanezii ucigasi, pasati intre primari

Nimeni nu se considera vinovat pentru moartea fetitei sfasiate de caini.

Fetita de numai 6 ani omorata de cainii madanezi, intr-un cartier aflat la marginea Constantei spre Agigea, a fost inmormantata ieri, fara sa se considere cineva catusi de putin vinovat pentru tragedie.

Micuta Valentina Tiganus a avut nesansa sa fie sfasiata de animale pe un teren aflat in litigiu intre primariile Constanta si Agigea. Ambii primari, Radu Mazare (PSD) si Ion Ionita (PD), sustin ca drama a avut loc pe terenul celuilalt, dar ca prima vina apartine parintilor care nu si-au supravegheat copilul.

„E o tragedie, dar eu nu-mi las copilul de 6 ani sa umble teleleu pe camp! Si chiar daca a fost gasita la 200 de metri de casa, terenul este in curtea Primariei Agigea. Este proprietate privata si nimeni nu are voie sa intre acolo”, a declarat ieri Radu Mazare.

La randul lui, primarul din Agigea, Ion Ionita, recunoaste ca este vorba despre o disputa intre cele doua primarii: „Suntem la limita cu terenul din punct de vedere administrativ-teritorial. Dar cainele dintr-o zona administrativ- teritoriala poate patrunde in alta. Cum fac eu deosebirea ca este al meu sau al lui Mazare?”.

„Copilul asta a murit nevinovat!”

Desi Primaria Constanta are serviciu de ecarisaj, Radu Mazare sustine ca legea interzice hingherilor sa intervina fara a fi solicitati. Primaria Agigea nu are serviciu de ecarisaj, dar primarul Ionita este dispus sa-i convinga pe consilieri sa aloce niste bani pentru infiintarea unui miniserviciu care sa adune cei aproximativ 60 de caini comunitari identificati in zona Portii 9 a Portului Constanta.

Pe strada Sudului de la marginea Constantei traiesc aproximativ 200 de oameni. Sunt saraci si, pana la Constant a, unde muncesc sau le invata copiii, se duc si vin cu un autobuz care circula de patru ori pe zi. In apropiere sunt terenuri agricole private, neingradite, pe unde pasc turme de oi pazite de caini.

Alte animale vin din port si se strang in haita la vechea Gara Agigea. „Acum patru ani, o femeie a murit mancata de caini, iar acum catva timp, cele doua fetite ale vecinilor familiei Tiganus au fost alergate de caini”, povesteste indignat Costica Munteanu, unul dintre oamenii care locuiesc in zona.

Barbatul cere sa se ia masuri: „De ce aia de la Protectia Animalelor nu ne dau voie sa-i impuscam? Pentru un caine faci sase ani de puscarie, dar pentru un om ce poti face? Uitati, copilul asta a murit nevinovat!”. Alina Tiganus, mama Valentinei, are putere printre lacrimi sa spuna ca trebuie luate masuri impotriva cainilor: „Barem sa-i omoare ca sa nu omoare si alti copii sau un om mare, ca sunt in stare”.

Locul pe unde va trece autostrada

Localnicii nu stiu impotriva cui sa se revolte. Ei nu stiu ca zona din apropiere este plina de terenuri private, pe care va trece foarte curand autostrada. Valentina a fost inmormantata ieri-seara la cimitirul din Agigea. Locul de veci a fost oferit de primaria din Agigea, iar Radu Mazare a promis ca va contribui la cheltuielile de inmormantare.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *